Foto: medovnicek
Najskôr som nemala fotoaparát a fotografie fotené mobilom sa mi nevydarili, neskôr, keď už bol koláč upečený som musela odísť a keď som sa Zobraziť celý popisNajskôr som nemala fotoaparát a fotografie fotené mobilom sa mi nevydarili, neskôr, keď už bol koláč upečený som musela odísť a keď som sa vrátila a konečne bol doma aj fotoaparát, tak som zistila, že vyfotografovať môžem akurát to, čo zostalo... Dobré na tomto recepte je to, že do cesta nejdú vajíčka, keďže teraz sa predávajú za astronomické sumy. Recept som získala na www.mimibazar.cz - užívateľ vladkadasva
Suroviny
550 g |
|
260 ml vlažné |
|
100 g rozpustené |
|
42 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
200 g |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
3 PL |
|
|
|
Okrem toho: | |
na potieranie |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie, časť z celkového množstva vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste prikryté utierkou kysnúť cca 1 hodinu. Počas kysnutia cca dva krát premiesime.
- 2
Keď cesto vykysne, vyklopíme ho na dosku a rozdelíme na šesť rovnakých dielov.
- 3
Každú časť postupne vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme vrstvou makovej náplne, zrolujeme do rolády. Plnku pripravíme tak, že do hrnca dáme mlieko, vanilkový a aj kryštálový cukor a necháme pár minút povariť. Keď vzniknutú masu odstavíme z ohňa, pridáme cca 2-3 PL pikantnejšieho džemu (nemusíme).
- 4
Každú roládu jemne prejdeme valčekom a nožom ozdobne nakrojíme - ja som nakrojila na troch miestach
- 5
Z troch takto pripravených rolád spletieme jednu pletienku. Z uvedeného množstva vyjdú dve väčšie pletienky.
- 6
Necháme ich ešte cca 15 minút kysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180 C cca 45 minút, ku koncu môžeme znížiť teplotu na 160 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
margaretka28@ škorica v ceste vytvorí spolu s citrónovým vanilkovým cukrom (kúpila mi ho kolegyňa v Rakúsku) zaujímavú chuť a hlavne pri pečení sa rozvinula ich vôňa a okrem toho škorica je výborná na zníženie cholesterolu
damisa@ mám radosť z toho, že si s receptom spokojná,
jerica@ fotopostup doplnený