Makové opekance
Makové bobáľky bez lepku
Autor receptu: novalim
Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám.* Od nich práve častokrát čerpáme
inšpiráciu na mnohé recepty. Tie kysnuté obzvlášť. Aj naše makové bobáľky v bezlepkovej verzii sú práve takéto. S pridaním
trošky tvarohu do cesta a bohato posypané makom chutia naozaj vynikajúco.
3 porcie |
60 minút príprava |
8-10 minút na 210 °C |
Postup
- V mise zmiešame Promix Alfa, cukor a droždie, pridáme vlažné
mlieko, tvaroh a mixérom miesime asi 5 minút.
Vymiesené cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta tvarujeme
malé guľky a kladieme ich na
plech s papierom. Na plechu ich
ešte necháme krátko podkysnúť.
Pečieme ich na 210 °C
asi 8-10 minút do zlatohneda.
- Upečené bobáľky podávame
posypané mletým makom a zaliate
horúcim mliekom. Dosladíme ich
medom alebo práškovým cukrom.