Foto: merylin
Makovú tortu som upiekla môjmu priateľovi k jeho narodeninám. Má veľmi rád všetko, čo sa týka maku. Pirohy, parené buchty osypané makom, koláče Zobraziť celý popisMakovú tortu som upiekla môjmu priateľovi k jeho narodeninám. Má veľmi rád všetko, čo sa týka maku. Pirohy, parené buchty osypané makom, koláče no jednoducho všetko. Preto som sa rozhodla pre tento tip makovej torty.
na 180 °C
Suroviny
20 dkg |
|
5 ks |
|
0,5 dcl (vlažná) |
|
15 dkg |
|
15 dkg |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
25 dkg |
|
0,5 l |
|
|
|
15 dkg |
|
|
|
Poleva: | |
20 dkg |
|
|
|
podľa potreby (vriaca) |
|
Postup
-
1
Cukor vymiešame so žltkami ,postupne pridávame vlažnú vodu ,miešame do hladka. Potom pridáme mak,múku rozmiešanú s práškom do pečiva,a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielok. Dáme upiecť do vymastenej múkou vysypanej formy o priemere 22 cm v elektric.trúbe na 180 stupňov asi 45 minút.
- 2
Upečený korpus necháme vychládnuť a potom ho rozrežeme na 3 pláty.
- 3
Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém-plnka.
- 4
Naplníme najskôr džemom a potom plnkou.
- 5
Poleva: polevu si pripravíme tak,že si práškový cukor s punčovou aromou vymiešame a zároveň si pridávame vriacu vodu , toľko - ,koľko zaberie ,aby bola pekne lesklá a hladká a aby nám nestekala.Polejeme korpus a ľubovoľne môžeme ozdobiť.Dáme stuhnúť do chladničky.
- 6
Už iba pokrájame na rovnaké kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za recept a skuste!