Makovú tortu som upiekla môjmu priateľovi k jeho narodeninám. Má veľmi rád všetko, čo sa týka maku. Pirohy, parené buchty osypané makom, koláče Zobraziť celý popisMakovú tortu som upiekla môjmu priateľovi k jeho narodeninám. Má veľmi rád všetko, čo sa týka maku. Pirohy, parené buchty osypané makom, koláče no jednoducho všetko. Preto som sa rozhodla pre tento tip makovej torty.
na 180 °C
Suroviny
| 20 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 dcl (vlažná) | 
                                                             | 
                                                    
| 15 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 15 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 25 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 l | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 15 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Poleva: | |
| 20 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| podľa potreby (vriaca) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cukor vymiešame so žltkami ,postupne pridávame vlažnú vodu ,miešame do hladka. Potom pridáme mak,múku rozmiešanú s práškom do pečiva,a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielok. Dáme upiecť do vymastenej múkou vysypanej formy o priemere 22 cm v elektric.trúbe na 180 stupňov asi 45 minút.
- 2
 Upečený korpus necháme vychládnuť a potom ho rozrežeme na 3 pláty.
- 3
 Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém-plnka.
- 4
 Naplníme najskôr džemom a potom plnkou.
- 5
 Poleva: polevu si pripravíme tak,že si práškový cukor s punčovou aromou vymiešame a zároveň si pridávame vriacu vodu , toľko - ,koľko zaberie ,aby bola pekne lesklá a hladká a aby nám nestekala.Polejeme korpus a ľubovoľne môžeme ozdobiť.Dáme stuhnúť do chladničky.
- 6
 Už iba pokrájame na rovnaké kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Dakujem za recept a skuste!