Maková torta s punčovou polevou
Autor receptu: merylin
Makovú tortu som upiekla môjmu priateľovi k jeho narodeninám. Má veľmi rád všetko, čo sa týka maku. Pirohy, parené buchty osypané makom, koláče no jednoducho všetko. Preto som sa rozhodla pre tento tip makovej torty.
Postup
- Cukor vymiešame so žltkami ,postupne pridávame vlažnú vodu ,miešame do hladka. Potom pridáme mak,múku rozmiešanú s práškom do pečiva,a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielok. Dáme upiecť do vymastenej múkou vysypanej formy o priemere 22 cm v elektric.trúbe na 180 stupňov asi 45 minút.
- Upečený korpus necháme vychládnuť a potom ho rozrežeme na 3 pláty.
- Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém-plnka.
- Naplníme najskôr džemom a potom plnkou.
- Poleva: polevu si pripravíme tak,že si práškový cukor s punčovou aromou vymiešame a zároveň si pridávame vriacu vodu , toľko - ,koľko zaberie ,aby bola pekne lesklá a hladká a aby nám nestekala.Polejeme korpus a ľubovoľne môžeme ozdobiť.Dáme stuhnúť do chladničky.
- Už iba pokrájame na rovnaké kúsky.