Maková torta s punčovou polevou

Autor receptu: merylin

Makovú tortu som upiekla môjmu priateľovi k jeho narodeninám. Má veľmi rád všetko, čo sa týka maku. Pirohy, parené buchty osypané makom, koláče no jednoducho všetko. Preto som sa rozhodla pre tento tip makovej torty.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukor vymiešame so žltkami ,postupne pridávame vlažnú vodu ,miešame do hladka. Potom pridáme mak,múku rozmiešanú s práškom do pečiva,a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielok. Dáme upiecť do vymastenej múkou vysypanej formy o priemere 22 cm v elektric.trúbe na 180 stupňov asi 45 minút.
  2. Upečený korpus necháme vychládnuť a potom ho rozrežeme na 3 pláty.
  3. Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém-plnka.
  4. Naplníme najskôr džemom a potom plnkou.
  5. Poleva: polevu si pripravíme tak,že si práškový cukor s punčovou aromou vymiešame a zároveň si pridávame vriacu vodu , toľko - ,koľko zaberie ,aby bola pekne lesklá a hladká a aby nám nestekala.Polejeme korpus a ľubovoľne môžeme ozdobiť.Dáme stuhnúť do chladničky.
  6. Už iba pokrájame na rovnaké kúsky.