Maková torta

Maková torta s lesným ovocím a vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: pn

Zbožňujem mak a tak som sa rozhodla spraviť jednu tortu, ktorá je kombinovaná s lesným ovocím a vanilkovým krémom. A nesklamala ma. Je proste perfektná.

24
porcií
2x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpusy: Vyšľaháme bielky a postupne pridávame cukor. Keď je sneh tuhý, ručne primiešame mletý mak a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do okrúhlej formy s priemerom 23 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 15-20 minút.
  2. Takto upečieme aj druhý korpus. Z upečených korpusov odstránime papier na pečenie.
  3. Teraz si uvaríme ovocný krém. Mrazenú lesnú zmes dáme do hrnca s 3 PL vody a cukrom, povaríme. Keď ovocie zmäkne, tak ho vymixujeme s tyčovým mixérom. Potom pridáme pudingový prášok ktorý sme vymiešali so 100 ml vody. Varíme do zhustnutia.
  4. Horúcu ovocnú zmes natrieme na korpusy.
  5. Uvaríme si vanilkový krém. Mlieko dáme variť s cukrom. Pudingový prášok, Gustin a žĺtky vymiešame s trochou mlieka a uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme bielu čokoládu. Keď nám to vychladne, pridáme maslo a vymiešame krém.
  6. Teraz môžeme skladať tortu. Prvý makový korpus natretý ovocnou zmesou dáme do formy. Naň natrieme polovičku vanilkového krému. Na krém položíme druhý korpus, natrieme druhú polovičku krému a dáme stuhnúť do chladničky do druhého dňa.
  7. Druhý deň tortu natrieme čokoládou rozpustenou v horúcej smotane.
  8. Torta je hotová.
  9. Veľmi je chutná.