Maková torta
Maková torta s lesným ovocím a vanilkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: pn
Zbožňujem mak a tak som sa rozhodla spraviť jednu tortu, ktorá
je kombinovaná s lesným ovocím a vanilkovým krémom.
A nesklamala ma. Je proste perfektná.
24 porcií |
2x20 minút na 180 °C |
Postup
- Korpusy: Vyšľaháme bielky a postupne pridávame cukor. Keď je sneh tuhý, ručne primiešame mletý mak a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do okrúhlej formy s priemerom 23 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 15-20 minút.
- Takto upečieme aj druhý korpus. Z upečených korpusov odstránime papier na pečenie.
- Teraz si uvaríme ovocný krém. Mrazenú lesnú zmes dáme do hrnca s 3 PL vody a cukrom, povaríme. Keď ovocie zmäkne, tak ho vymixujeme s tyčovým mixérom. Potom pridáme pudingový prášok ktorý sme vymiešali so 100 ml vody. Varíme do zhustnutia.
- Horúcu ovocnú zmes natrieme na korpusy.
- Uvaríme si vanilkový krém.
Mlieko dáme variť s cukrom. Pudingový prášok, Gustin a žĺtky vymiešame s trochou mlieka a uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme bielu čokoládu. Keď nám to vychladne, pridáme maslo a vymiešame krém.
- Teraz môžeme skladať tortu. Prvý makový korpus natretý ovocnou zmesou dáme do formy. Naň natrieme polovičku vanilkového krému. Na krém položíme druhý korpus, natrieme druhú polovičku krému a dáme stuhnúť do chladničky do druhého dňa.
- Druhý deň tortu natrieme čokoládou rozpustenou v horúcej smotane.
- Torta je hotová.
- Veľmi je chutná.