Makový zákusok s višňami
Makový zákusok s višňami

Maková kocka s višňami

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 13. decembra 2018
Maková kocka s višňami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
150 g mletý
90 g
130 g
1 KL
1 PL
Krém:
100 g
1 PL
1 bal.
60 g (rozmrazené)
Poleva:
50 g
50 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme po jednom žĺtky. Potom vmiešame mak a rumovú esenciu. Bielky vyšľaháme samostatne na tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.

  2. 2

    Cesto nalejeme do menšieho hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť a prerežeme ho na dve rovnaké časti.

  3. 3

    Krém: Vyšľaháme mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame a krátko zašľaháme višne.

  4. 4

    Spodný korpus natrieme lekvárom. Na lekvár natrieme krém a položíme druhý korpus. Koláč dáme na hodinku do chladničky.

  5. 5

    Poleva: Na sporáku zohrejeme smotanu, ale nesmie sa variť. Do zohriatej smotany pridáme nasekanú čokoládu a nakrájané maslo. Miešame, až kým sa všetko nespojí a máme polevu želanej konzistencie. Polevu nalejeme na vychladnutý koláč.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: