Maková kocka s višňami
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 13. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 g mletý |
|
90 g |
|
130 g |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
100 g |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
60 g (rozmrazené) |
|
Poleva: | |
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme po jednom žĺtky. Potom vmiešame mak a rumovú esenciu. Bielky vyšľaháme samostatne na tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.
- 2
Cesto nalejeme do menšieho hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť a prerežeme ho na dve rovnaké časti.
- 3
Krém: Vyšľaháme mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame a krátko zašľaháme višne.
- 4
Spodný korpus natrieme lekvárom. Na lekvár natrieme krém a položíme druhý korpus. Koláč dáme na hodinku do chladničky.
- 5
Poleva: Na sporáku zohrejeme smotanu, ale nesmie sa variť. Do zohriatej smotany pridáme nasekanú čokoládu a nakrájané maslo. Miešame, až kým sa všetko nespojí a máme polevu želanej konzistencie. Polevu nalejeme na vychladnutý koláč.
Tiež višňami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiez by som uvitala upresnenie postupu, kolacik vyzera naozaj dobre. Sedliacky rozum mi hovori, ze korpus treba zrejme rozrezat na dve casti, vzhladom na dost male mnozstvo surovin, pouzitych do kremu