Makový zákusok s višňami

Maková kocka s višňami

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme po jednom žĺtky. Potom vmiešame mak a rumovú esenciu. Bielky vyšľaháme samostatne na tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.
  2. Cesto nalejeme do menšieho hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť a prerežeme ho na dve rovnaké časti.
  3. Krém: Vyšľaháme mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame a krátko zašľaháme višne.
  4. Spodný korpus natrieme lekvárom. Na lekvár natrieme krém a položíme druhý korpus. Koláč dáme na hodinku do chladničky.
  5. Poleva: Na sporáku zohrejeme smotanu, ale nesmie sa variť. Do zohriatej smotany pridáme nasekanú čokoládu a nakrájané maslo. Miešame, až kým sa všetko nespojí a máme polevu želanej konzistencie. Polevu nalejeme na vychladnutý koláč.