Maková Charlotte fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. októbra 2013

Dnes máme tento veľmi chutný zákusok..už som robila, ale v inej podobe..

10
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6
6 lyžíc
6 lyžíc
Krém:
1,5 dl
2
20 g
100 g
100 g
100 g
1
20 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Z celých vajec a 6 lyžíc práškového cukru som si vymiešala penu..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    k vajcovo-cukrovej hmote som po malých dávkach vmiešavala hladkú múku..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 28x38cm. som vystlala pečiacim papierom a hotové cesto som vyliala naň..trúbu som nechala vyhriať na 180st.

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    piškóta sa piekla 20min. potom som ju nechala vychladiť na mriežke..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém...do rajnice som dala 2 žĺtky, vanilkový cukor, puding , mletý mak,kandizovanú pom. kôru pokrájanú na malé kocky a všetko som zaliala prevareným mliekom..pomaly na najnižšom plyne, alebo sa môže nad parou...som za stáleho miešania uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť..zatiaľ som si pripravila podľa návodu želatínu a tiež nechala chladiť..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa krém chladil, upravila som si piškótový korpus..formu na srnčí chrbát som vystlala alobalom..odmerala som si najpr najširší pás korpusu, ktorý použijem na zakrytie plnky na vrchu a zároveň mi bude slúžiť po otočení, ako spodok koláča..zbývajúci korpus som po dĺžke pokrájala na 2cm.široké pásy../nôž, ktorým som krájala korpus som si namáčala v horúcej vode, aby sa mi cesto nedrobilo/

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na spodok formy som začala ukladať najprv pásy...každý pás som potrela po bokoch lekvárom, aby sa mi pásy zlepili a držali plnku..postupne som povkladala všetky pásy a ešte dno aj boky potrela lekvárom..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do vychladnutej kaše som vmiešala vyšľahanú smotanu aj želetínu..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do pripravenej formy som vyliala krém a zarovnala..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na vrch som položila najširšiu časť korpusu a zakryla celý alobalom...uložila do chladničky stuhnúť..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na druhý deň som ho vyklopila na podnos..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a takto vyzerá v reze..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pokrájala som ho na rezy..neposypala som ho cukrom, lebo vlastne tento zákusok svojim zložením zdobí.. prajem vám dobrú chuť..

    Maková Charlotte (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

eviana
@Izabella929 , ja sa vždy tak teším na nedeľu, že čo nové maškrtkové si zasa vykúzlila... a veru si kúzlila opäť nádherne - Tvoja Charlotte je dokonalosť sama a má množstvo variácií - krásna inšpirácia. U mňa 5* jasných ... tlieskam :)
radost
bože môj..to vyzerá moooc pekne...k tomu koláčiku už len kávička plus Izabelka sekne... :-)
táto VARECHA je asi Izabelina...každý týždeň dobrota ponúkaná-to tu nedokáže žiadna varecháčka iná...
si v kuchyni skvost..
ja chcem byť tvoj nedeľný hosť..:-)
izabella929
@eviana..ani by sa nám nedeľa nerátala, keby sme nemali na peknom obruse na tácke zákusky..to hádam je niečo, čo urobí nedeľu sviatočnou, medzi všetkými všednými dňami..) ďakujem pekne a teší ma, že sa ti táto maškrtka páči..
izabella929
@radost.. nie je to tak, že táto Varecha je iba moja,,,) je tu pre všetkých a je tu mnoho šikovnejších kuchárok a pekárok ako som ja..obdivujem ich prácu a chválim ich dielo.-)) Ďakujem ti pekne za veľmi milé slová.-)
vierik
@izabelka @radost to napísala aj za mňa ♥samozrejme to tak nemyslela,že Tvoja.A ver mi že aj ja sa vždy teším čím prekvapíš,a nikdy nesklameš,máš to ako vždy za 5 *
3sandra3
to je úplne skvelý koláč... krásne vymyslené, netradičné... určite vyskúšam :-)
jamarlen
škoda, že aj piškóta nie je bezlepková,/ našťastie sa dá na vareche nájsť/... rcp. na budúcu nedeľu, čakáme bezlepkáčov s chuťou na mak. šľahačku musíme použiť teiž bezlaktózovú, či rastlinnú, tak drž, izabela, palce, aby sa nám vydarila oslava, aj šarlota:)
afataga
vyzera to vyborne, takyto kolac by som si veru dala, lebo nema kremovu plnku, ale si sa zas vyhrala :-)
jeka
@ izabelka,pridaváš skvelé receptíky,tak som sa rozhodla,že ak dovoliš poprosím cukrárku aby mi z nich upiekla na svadbu.Dúfam,že sa nenahnevaš ak ich posuniem dalej?
izabella929
@vierik..piekla som len niečo jednuduchšie, lebo stále bojujem s vyrózou,,ale je to veľmi chutný zákusok..)@3sandra3..je to fajnotka, jemný a krém je veľmi chutný.-)@elysa...pote šila si ma.-)@jamarlen..no pokiaľ sa to dá aj bezlepkovo, je zaručený úspech..)@afataga..tentorez som fakt myslela na teba, že niečo musím bez krému, môžeš znížiť pokojne aj cukor a šľahačku aj tak bude super.-))@jeka..je to v pohode, moje zákusky pečú žienky s celého môjho okolia a sú veľmi spokojné...bude krásne zdobiť sviatočný stôl...) všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-))
micca
wau NADHERA hlboka poklona mas krasne a dobrucke receptiky mame sa cim inspirovat.uz je kk
afataga
pekne od teba, ze na mna myslis :-), ale ja nemam nervy na take hodinarske prace, urobim to ako dva platy a medzi to plnku, len nedam zelatinu, moc ju nemam rada
irenaw
vyzerá náramne a ani nie je veľmi pracný, to sa premôžem a makového mužíčka poteším, krása a 5* :-)
havino
no teda, čo ti poviem, perfektnééé, pre oko, na chuť určite tiež, tunel, tak to zas ja volám, pečiem, ale vystieľam v kuse, ako kolegyňa vyššie píše, ale že aj pokrájať pre ešte krajší vzhľad? no to len ty vymyslíš, pekné @izka
pusta
zase perfektná práca a vynikajúci výsledok :P
nedeľu bez tvojich zákuskov si ani neviem predstaviť, vždy sa na na teším vopred :-)))
pusta
a spomenula som si, presne tento recept som videla na No.Salty nedávno :-))) je aj tam, bola som sa teraz mrknúť.
je fakt super
izabella929
@micca..som rada,že sa ti páči, je výborný.-)@afataga...hne ď ma to mohlo napadnúť, že ty by si pri tom dlho nevydržala.-)@irenaw..treba manželovi urobiť makovú radosť.-)@havino...stra šne si ma potešila..prijímam, ale sú tu aj lepšie pekárky...@marianne ,priznám sa bez mučenia, že kým maminka žila a pestovala pre nás mak na záhrade, jedli sme ho s veľkou láskou, dnes tento z obchodu jem s veľkou obavou...stále mi čosi škrýpe pod zubami, až mi zimomriavky behajú po chrbte, lebo si domýšľam, že to čo zase bolo...@pusta..ani ja si veru doma neviem predstaviť nedeľu bez chutného zákusku na peknom obruse na stole..)@ancicka..od teba, veľkej pekárky ,poklona..)@palokuchki..som rada,že sa ti páči a veru je chutnučký.-)@mariamka..presne si úhádla, cesto je krehučké, no a marhuľový lekvár to istí..že je perfišný.-))Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-))
izabella929
@pusta.. čestne ti píšem, že ja som tento zákusok na Noslaty nevidela...nechodím na tú stránku, ako som nedávno pokazila zákusok..možno je podobný, ale nemám recept odtiaľ...je pravda, že tam veru je všetko../nie všetko, lebo už som tam niečo aj nenašla/ale ja mám svoje vyskúšané recepty..ďakujem za pochopenie.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia