Foto: izabella929
Dnes máme tento veľmi chutný zákusok..už som robila, ale v inej podobe..
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z celých vajec a 6 lyžíc práškového cukru som si vymiešala penu..
-
2
k vajcovo-cukrovej hmote som po malých dávkach vmiešavala hladkú múku..
-
3
Plech 28x38cm. som vystlala pečiacim papierom a hotové cesto som vyliala naň..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
-
4
piškóta sa piekla 20min. potom som ju nechala vychladiť na mriežke..
-
5
pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém...do rajnice som dala 2 žĺtky, vanilkový cukor, puding , mletý mak,kandizovanú pom. kôru pokrájanú na malé kocky a všetko som zaliala prevareným mliekom..pomaly na najnižšom plyne, alebo sa môže nad parou...som za stáleho miešania uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť..zatiaľ som si pripravila podľa návodu želatínu a tiež nechala chladiť..
-
6
pokiaľ sa krém chladil, upravila som si piškótový korpus..formu na srnčí chrbát som vystlala alobalom..odmerala som si najpr najširší pás korpusu, ktorý použijem na zakrytie plnky na vrchu a zároveň mi bude slúžiť po otočení, ako spodok koláča..zbývajúci korpus som po dĺžke pokrájala na 2cm.široké pásy../nôž, ktorým som krájala korpus som si namáčala v horúcej vode, aby sa mi cesto nedrobilo/
-
7
na spodok formy som začala ukladať najprv pásy...každý pás som potrela po bokoch lekvárom, aby sa mi pásy zlepili a držali plnku..postupne som povkladala všetky pásy a ešte dno aj boky potrela lekvárom..
-
8
do vychladnutej kaše som vmiešala vyšľahanú smotanu aj želetínu..
-
9
do pripravenej formy som vyliala krém a zarovnala..
-
10
na vrch som položila najširšiu časť korpusu a zakryla celý alobalom...uložila do chladničky stuhnúť..
-
11
na druhý deň som ho vyklopila na podnos..
-
12
a takto vyzerá v reze..
-
13
Pokrájala som ho na rezy..neposypala som ho cukrom, lebo vlastne tento zákusok svojim zložením zdobí.. prajem vám dobrú chuť..
táto VARECHA je asi Izabelina...každý týždeň dobrota ponúkaná-to tu nedokáže žiadna varecháčka iná...
si v kuchyni skvost..
ja chcem byť tvoj nedeľný hosť..:-)
nedeľu bez tvojich zákuskov si ani neviem predstaviť, vždy sa na na teším vopred :-)))
je fakt super
www.nosalty.hu/recept/mak-charlotte-viciko-konyhajabol...