Maková Charlotte (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes máme tento veľmi chutný zákusok..už som robila, ale v inej podobe..
10 porcií |
70 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z celých vajec a 6 lyžíc práškového cukru som si vymiešala penu..
- k vajcovo-cukrovej hmote som po malých dávkach vmiešavala hladkú múku..
- Plech 28x38cm. som vystlala pečiacim papierom a hotové cesto som vyliala naň..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
- piškóta sa piekla 20min. potom som ju nechala vychladiť na mriežke..
- pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém...do rajnice som dala 2 žĺtky, vanilkový cukor, puding , mletý mak,kandizovanú pom. kôru pokrájanú na malé kocky a všetko som zaliala prevareným mliekom..pomaly na najnižšom plyne, alebo sa môže nad parou...som za stáleho miešania uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť..zatiaľ som si pripravila podľa návodu želatínu a tiež nechala chladiť..
- pokiaľ sa krém chladil, upravila som si piškótový korpus..formu na srnčí chrbát som vystlala alobalom..odmerala som si najpr najširší pás korpusu, ktorý použijem na zakrytie plnky na vrchu a zároveň mi bude slúžiť po otočení, ako spodok koláča..zbývajúci korpus som po dĺžke pokrájala na 2cm.široké pásy../nôž, ktorým som krájala korpus som si namáčala v horúcej vode, aby sa mi cesto nedrobilo/
- na spodok formy som začala ukladať najprv pásy...každý pás som potrela po bokoch lekvárom, aby sa mi pásy zlepili a držali plnku..postupne som povkladala všetky pásy a ešte dno aj boky potrela lekvárom..
- do vychladnutej kaše som vmiešala vyšľahanú smotanu aj želetínu..
- do pripravenej formy som vyliala krém a zarovnala..
- na vrch som položila najširšiu časť korpusu a zakryla celý alobalom...uložila do chladničky stuhnúť..
- na druhý deň som ho vyklopila na podnos..
- a takto vyzerá v reze..
- Pokrájala som ho na rezy..neposypala som ho cukrom, lebo vlastne tento zákusok svojim zložením zdobí.. prajem vám dobrú chuť..