Maková Charlotte (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes máme tento veľmi chutný zákusok..už som robila, ale v inej podobe..

10
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z celých vajec a 6 lyžíc práškového cukru som si vymiešala penu..
  2. k vajcovo-cukrovej hmote som po malých dávkach vmiešavala hladkú múku..
  3. Plech 28x38cm. som vystlala pečiacim papierom a hotové cesto som vyliala naň..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
  4. piškóta sa piekla 20min. potom som ju nechala vychladiť na mriežke..
  5. pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém...do rajnice som dala 2 žĺtky, vanilkový cukor, puding , mletý mak,kandizovanú pom. kôru pokrájanú na malé kocky a všetko som zaliala prevareným mliekom..pomaly na najnižšom plyne, alebo sa môže nad parou...som za stáleho miešania uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť..zatiaľ som si pripravila podľa návodu želatínu a tiež nechala chladiť..
  6. pokiaľ sa krém chladil, upravila som si piškótový korpus..formu na srnčí chrbát som vystlala alobalom..odmerala som si najpr najširší pás korpusu, ktorý použijem na zakrytie plnky na vrchu a zároveň mi bude slúžiť po otočení, ako spodok koláča..zbývajúci korpus som po dĺžke pokrájala na 2cm.široké pásy../nôž, ktorým som krájala korpus som si namáčala v horúcej vode, aby sa mi cesto nedrobilo/
  7. na spodok formy som začala ukladať najprv pásy...každý pás som potrela po bokoch lekvárom, aby sa mi pásy zlepili a držali plnku..postupne som povkladala všetky pásy a ešte dno aj boky potrela lekvárom..
  8. do vychladnutej kaše som vmiešala vyšľahanú smotanu aj želetínu..
  9. do pripravenej formy som vyliala krém a zarovnala..
  10. na vrch som položila najširšiu časť korpusu a zakryla celý alobalom...uložila do chladničky stuhnúť..
  11. na druhý deň som ho vyklopila na podnos..
  12. a takto vyzerá v reze..
  13. Pokrájala som ho na rezy..neposypala som ho cukrom, lebo vlastne tento zákusok svojim zložením zdobí.. prajem vám dobrú chuť..