Maková bábovka

miomatka - bez fotkymiomatka, 23. júla 2014
Maková bábovka
Foto: miomatka

Bábovka z celozrnnej múky, kokosového oleja, mlieka z orechov, medu... zdravá a super chutná.

45 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

1,5 hrnček
1 hrnček
0,5 hrnček
0,5 hrnček
2-3 PL
1 ks
2 ČL (vínny kameň)
 štipka




Postup

  1. 1

    Zmiešame dokopy múku, mak a kypriaci prášok, pridáme štipku soli.

  2. 2

    Primiešame med, olej, vajíčko a mlieko z orechov (ako foto napovedá, používam domáce, pripravené v "hrnček var")

  3. 3

    Vlejeme do naolejovanej bábovkovej formy a dáme piecť do rúry na 170 °C na 30-40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia