Foto: hurriccanne
kedysi sme robievali majonézu len zo surových žľtkov,ale odkedy mám tento recept inu ani nerobievam.Redšiu davam do zemiakového šalátu a hustejšiu použijem ako omáčku.Z Zobraziť celý popiskedysi sme robievali majonézu len zo surových žľtkov,ale odkedy mám tento recept inu ani nerobievam.Redšiu davam do zemiakového šalátu a hustejšiu použijem ako omáčku.Z jedného vajca vyjde asi 300 ml majonézy
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarné vajce pokrájame najemno,dáme do vyššej misky a zalejeme mliekom,pridáme horčicu,soľ, korenie.ingrediencie by mali mať aspoň približne rovnakú teplotu.
- 2
Rozmixujeme ponorným mixérom a pridávame pomaly olej a zároveň mixujeme,čím viac oleja pridávame,tým bude mojonéza hustejsia.Ked sa na povrchu vytvára olejové oko,olej už nepridávame.
- 3
Ked chceme majonézu podávať ako prílohu,pridáme do nej pokrájanú uhorku a cibuľu a preslahneme len jemne aby v nej zostali väčšie kusy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemá byť mocca lyžička?