Majonéza z varených vajec
Autor receptu: hurriccanne
kedysi sme robievali majonézu len zo surových žľtkov,ale odkedy mám tento recept inu ani nerobievam.Redšiu davam do zemiakového šalátu a hustejšiu použijem ako omáčku.Z jedného vajca vyjde asi 300 ml majonézy
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarné vajce pokrájame najemno,dáme do vyššej misky a zalejeme mliekom,pridáme horčicu,soľ, korenie.ingrediencie by mali mať aspoň približne rovnakú teplotu.
- Rozmixujeme ponorným mixérom a pridávame pomaly olej a zároveň mixujeme,čím viac oleja pridávame,tým bude mojonéza hustejsia.Ked sa na povrchu vytvára olejové oko,olej už nepridávame.
- Ked chceme majonézu podávať ako prílohu,pridáme do nej pokrájanú uhorku a cibuľu a preslahneme len jemne aby v nej zostali väčšie kusy.