Majonéza z varených vajec

Autor receptu: hurriccanne

kedysi sme robievali majonézu len zo surových žľtkov,ale odkedy mám tento recept inu ani nerobievam.Redšiu davam do zemiakového šalátu a hustejšiu použijem ako omáčku.Z jedného vajca vyjde asi 300 ml majonézy

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarné vajce pokrájame najemno,dáme do vyššej misky a zalejeme mliekom,pridáme horčicu,soľ, korenie.ingrediencie by mali mať aspoň približne rovnakú teplotu.
  2. Rozmixujeme ponorným mixérom a pridávame pomaly olej a zároveň mixujeme,čím viac oleja pridávame,tým bude mojonéza hustejsia.Ked sa na povrchu vytvára olejové oko,olej už nepridávame.
  3. Ked chceme majonézu podávať ako prílohu,pridáme do nej pokrájanú uhorku a cibuľu a preslahneme len jemne aby v nej zostali väčšie kusy.