Majonéza bez vajec

abend - bez fotkyabend, 6. decembra 2011

Recept veľmi vhodný pre ľudí ktorí majú problém napr. s pankreasom ako ja. Snorila som v receptoch, našla som , vyskúšala a môžem vrelo Zobraziť celý popisRecept veľmi vhodný pre ľudí ktorí majú problém napr. s pankreasom ako ja. Snorila som v receptoch, našla som , vyskúšala a môžem vrelo odporúčať. Urobila som klasický zemiakový šalát so všetkým čo do neho patrí iba miesto majonézy z vajec som použila túto ktorú tu predkladám.

20 minút
príprava

Suroviny

1 väčší
250 ml
2 KL
trochu




Postup

  1. 1

    Väčší zemiak uvaríme v šupke. Poloteplý ošúpeme. Do mixéra dáme smotanu, pokrájaný zemiak, soľ a horčicu, mixujeme pokiaľ nedosiahneme hladkú "majonézu"

Diskusia k receptu

marijanka712
je to fakt na nerozoznanie od olejovovaječnej majonézy , ked ju budete mať hustu treba pridať ešte mlieko. pred pár rokmi som to bežne robila , ale teraz som si zvykla na jogurt.Musím si ju opäť zaradiť do jedílnička.
kucharka100
Vhodné ozaj ako ľahká majonéza. Stačí pridať už len jogurt, prípadne kyslú smotanu, aby toho bolo viac okrem spomínaných surovín.
abend
marianne 69, marijanka 712, kuchárka100 vidím, že viacero Varecháčiek sa stravuje zdravo a skutočne stačí pridať ( pokiaľ je majonéza hustá) trochu jogurtu, to pre tých dietárov, resp. kyslú smotanu.
abend
@marianne , mamina Ti určite bude vďačná, pretože výsledok teda zemiakový šalát s majonézou klasickou je na nerozoznanie od toho kde sa použije majonéza zo zemiakov.Mamine držím palce.
celia
ja tiež nemôžem vajíčka tak robím tak, že šľahám 1dcl chladné mlieko a postupne zašľahávam po kvapkách olej cca 2dcl a je vynikajúca dochutim soľou korením horčicou a smotanou
abend
@ celia, ďakujem za recept aj Tvoj vyskúšam.
mariaklara
Konečne som tento recept objavila, mám ho roky-rokúce vytrhnutý z novín, ale začiatok z neho mi chýbal. Vďaka.
abend
@mariaklara som rada, že som Ti poskytla aj začiatok tohoto podľa mňa dobrého receptu. Veľa úspechov pri realizácii.
darinka16
Ďakujem, určite musí byt výborná, vyskúšam, pridala by som ešte trochu korenia, páči sa mi tento recept aj kvoli tomu že zo surových vajíčok je nebezpečenstvo nákazy na salmonelu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia