Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
Na mäso:
600 g
50 g
100 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji, potom pridáme nastrúhanú kapustu. Okoreníme mletým korením, osolíme a ohrievame tak dlho, kým sa šťava nevyparí. Potom hotovú zmes vmiešame do vopred uvarených cestovín.

  2. 2

    Príprava a plnenie mäsa: z teľacieho stehna narežeme 4 veľké plátky, dôkladne ich rozklepeme a rozprestrieme na ne rovnomerne cestoviny s kapustou. Mäso okolo náplne stočíme a pevne zviažeme motúzom. Stočený valček mäsa na povrchu osolíme, okoreníme a potrieme štipkou mletého cesnaku, potom obalíme v múke a dočervena opečieme na oleji.

  3. 3

    V kastróle rozohrejeme paradajkový pretlak, zaprášime troškou múky a podlejeme vodou. Opečené mäsové závitky v tejto omáčke krátko podusíme. Podávame nakrájané na plátky, zaliate omáčkou a šťavou z pečeného mäsa.

Diskusia k receptu