Macko a Macka (fotorecept)

Autor receptu: eldina

S týmto sa "pohrá" buď stoik alebo duševne narušený človek. Ja som skôr to druhé...:), lebo bolo sa s tým treba trochu piplať. Masochista si príde na svoje ...:)

70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. vodu ,mlieko a cukor dať zohriať, potom pridať maslo a rozpustiť..nechať vychladnúť na teplotu, ked sa sa už dajú pridať kvasnice /nechceme ich zavraždiť, však áno, stačí, že ich upečieme"zaživa"/..:)).......pridať trochu múky a nechať narásť kvások...pridať vajcia, asi pol múky, soľ p.p./ ja solím viac, preto som nedala množstvo/,nechať vykysnúť a domiesiť.../množstvo múky je orientačné, max 1 kg/
  3. cesto vyvaľkať na hrúbku cca 1,5 cm, vykrajovať "telíčko" , ukladať na plech, vystlaný papierom na pečenie...potrieť vajcom, aj okraje...potom vykrojiť "papuľku" a "uši"...nemala som nič malé okrúhle,tak som si pomohla vrchnákom na mlieko...:))../a v tomto momente som zistila, že nie som stoik , ale duševne narušená, kedže sa tým dobrovoľne týram...:))zredukovala som kvantum cesta , vyhradeného na enormné množstvo macíkov-na 2!! plechy...a ostatné klasika pagáče...:)) ../
  4. ale späť k receptu..."papuľku" dať na "telíčko"a "ušká" priložiť , vajce to zlepí , "noštek" narezať nožom, pridať tekvicové semienko /vid obrázok/ a čierne korenie ako očká.../ ked som ešte bola pri duševnom zdraví, pred začiatkom pečenia- tak som si myslela, že namiesto očiek dám ľanové semienka-predsa len sú jedlejšie ako čierne korenie...:))-ale len do chvíle, kým som sa pokúšala chytiť jedno ľanové semienko medzi prsty, hned mi bolo jasné, že to by som nevyrobila ani jedného macka/..:)
  5. piecť na 180 °C cca 25 min/ závisí od trúby/..
  6. a tu sú plody mojich múk...:)
  7. kým sa piekli, mladší syn poznamenal, pri nahliadnutí do trúby, že vyzerajú ako malé svine, lebo im narástli rypáky...:) starší zase, ked videl už na tanieri, že "akí krásni Mickeymausovia"...:)
  8. ešte malý dotaz na admina Varechy-nebolo by dobre zaradiť rubriku, niečo ako "Antirecept"?-- v zmysle: čo sa nám nezdarilo? ja by som tú rubriku asi dosť často plnila...:))