Lyonský šalát

Autor receptu: denisac

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja a 1 až 2 minúty v ňom pražte kocky chleba do zlatohneda. Tuk odsajte papierovým obrúskom a panvicu vytrite.
  2. Zohrejte v nej olivový olej a na dve minúty vložte cibuľku so slaninkou. Potom pridajte ocot a horčicu, nechajte 2 minúty vrieť, kým sa objem nezmenší o tretinu. Dressing vylejte na šalátové listy a trocha ich premiešajte, aby zmäkli.
  3. V nádobe nechajte zovrieť vodu, potom teplotu znížte, rozbite vajcia a vyklopte ich do slabo vriacej vody. Varte 3 minúty, potom ich vyberte dierkovanou lyžicou a osušte na papierovom obrúsku. Položte na šalátové listy, posypte krutónmi a hneď podávajte. Z knihy Skvelá chuť Francúzska