Lyonský šalát
Autor receptu: denisac
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja
a 1 až 2 minúty v ňom pražte kocky chleba do zlatohneda.
Tuk odsajte papierovým obrúskom a panvicu vytrite.
- Zohrejte v nej olivový olej a na dve minúty vložte cibuľku
so slaninkou. Potom pridajte ocot a horčicu, nechajte 2 minúty
vrieť, kým sa objem nezmenší o tretinu. Dressing vylejte na šalátové
listy a trocha ich premiešajte, aby zmäkli.
- V nádobe nechajte zovrieť vodu, potom teplotu znížte, rozbite vajcia
a vyklopte ich do slabo vriacej vody. Varte 3 minúty, potom ich
vyberte dierkovanou lyžicou a osušte na papierovom obrúsku.
Položte na šalátové listy, posypte krutónmi a hneď podávajte.
Z knihy Skvelá chuť Francúzska
|