Pomarančový cheesecake
Luxusný pomarančový minicheesecake
Autor receptu: klarinet
Luxusne vyzerajúci, výborný a veľmi jednoduchý pomarančový minicheesecake, ktorý pripomína skvelú chuť čokoládovo-pomarančovej zmrzliny.
1 porcia |
15 (+ mrazenie) minút príprava |
Postup
- Do menšej nádobky dáme nátierku z čerstvého syra, jogurt a dobre premiešame s 2 čajovými lyžičkami cukru. Pridáme malé množstvo orieškového krému, ktorý pridáme do zmesi tak, aby sa s ňou úplne nezmiešal.
- Pomaranč opláchneme, prekrojíme po šírke a z jednej polovice odrežeme menšie koliesko, ktoré opatrne zbavíme šupky. Zvyšok pomaranča odšťavíme a asi tretinu šťavy jemne pridáme do krémovej zmesi.
- Na spodok silikónového košíčka na muffiny dáme nalámané piškóty, ktoré polejeme troškou pomarančovej šťavy. Na ne navrstvíme krémovú zmes a na vrch dáme koliesko pomaranča. Ozdobíme orieškovou nátierkou.
- Odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Po vybratí cheesecake ihneď podávame. Ak pripravujete dezert pre viacero osôb, tak množstvo surovín vynásobte počtom osôb.