Luxusný hubový Wellington (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Inšpirovala som sa receptom v časopise Apetit a keďže výsledok bol naozaj výborný,chcem sa s vami oň podeliť.Ideálne ako slávnostná jesenná večera alebo predjedlo.Recept som si trochu upravila podľa vlastnej chuti.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Rúru si predhrejeme na 200stC.Zo šampiňónov odstránime nožičky a na polovici oleja huby opekáme 3-4 minúty z každej strany.
  3. Opečené huby necháme okapať.
  4. Na panvicu po opečení húb dolejeme olej,pridáme nadrobno posekaný cesnak a umytú osušenú rukolu alebo špenát.I keď je málo známe tepelné spracovanie rukoly,ja ju mám takto veľmi rada a často ju takto spracovávam.Aj polievka z rukoly je veľmi dobrá.Opekáme len chvíľku 2-3 minúty do zvädnutia.Osolíme,okoreníme a dáme na cedník okapať.
  5. Dve porcie som robila vegetariánske,ale pre mäsožravcov,ako je môj manžel,som opiekla aj bravčovú panenku.Pokrájala som ju na kolieska hrubé 3cm,okorenené čerstvo mletým čiernym korením.Stačí opekať po 2 minúty z každej strany,potom osolíme a zatiaľ zabalíme do alobalu.
  6. Z lístkového cesta,najlepšie je kúpiť už vyvyľkané,vykrojíme štyri kruhy s priemerom 5cm a štyri s priemerom 10cm.
  7. Štyri menšie kruhy položíme na plech s paierom na pečenie alebo s fóliou a do stredu dáme kôpky udusenej rukoly(špenátu),ktoré nemôžu byť väčšie ako klobúčiky húb.
  8. Na rukolu dáme plátok syra.
  9. Potom pre mäsožravcov dáme pripravenú panenku a šampiňón(portobello).Pre vegetariánov samozrejme panenku vynecháme.
  10. Hlavičky húb opäť preložíme kúskom syra a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  11. Nakoniec opatrne zakryjeme väčšími kruhmi cesta.Okraje pritlačíme ozdobne vidličkou a potrieme vajíčkom.Pečieme 30-40minút pri 220stC do zlatista.
  12. Pred podávaním necháme chvíľu odpočinúť.Pridáme ešte rukolu,ktorú po umytí a osušení mierne osolíme,okoreníme a postriekame balzamikom a olivovým olejom.