Vajíčková nátierka
Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Inšpiroval ma kamarát Brepta svojím skvelým videoreceptom. Ide o trocha netradičnú nátierku ale o to lepšiu.
Vyskúšajte a neobanujete.
Postup
- Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme, cibuľu očistíme. Ja som použil šalotku, preto taká farba.
- Cibuľu nakrájame nadrobno, uhorky, kapary a sardely nasekáme najemno.
- Vaječné žĺtky roztlačíme a vymiešame so smotanovou nátierkou. Zaujímavé, že z piatich vajec boli tri 2-žĺtkové, takže to je pre nátierku veľké plus.
- Pridáme horčicu, worchester a strúhaný syr.
- Pridáme nasekanú cibuľu aj a so zmesou uhoriek, kapár a sardel, nastrúhané vaječné bielky, osolíme a okoreníme.
- Dobre premiešame a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Podávame s obľúbenou zeleninou na chlebe alebo pečive.