Vajíčková nátierka

Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Inšpiroval ma kamarát Brepta svojím skvelým videoreceptom. Ide o trocha netradičnú nátierku ale o to lepšiu. Vyskúšajte a neobanujete.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme, cibuľu očistíme. Ja som použil šalotku, preto taká farba.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, uhorky, kapary a sardely nasekáme najemno.
  3. Vaječné žĺtky roztlačíme a vymiešame so smotanovou nátierkou. Zaujímavé, že z piatich vajec boli tri 2-žĺtkové, takže to je pre nátierku veľké plus.
  4. Pridáme horčicu, worchester a strúhaný syr.
  5. Pridáme nasekanú cibuľu aj a so zmesou uhoriek, kapár a sardel, nastrúhané vaječné bielky, osolíme a okoreníme.
  6. Dobre premiešame a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Podávame s obľúbenou zeleninou na chlebe alebo pečive.