Lotus Biscoff cheesecake
Foto: sheenastaley
Po dlhej dobe som piekla a dopadlo to tak super, že sa musím podeliť. Ide o fantastický cheesecake vyrobený zo slávnych karamelizovaných sušienok, ktoré väčšinou Zobraziť celý popisPo dlhej dobe som piekla a dopadlo to tak super, že sa musím podeliť. Ide o fantastický cheesecake vyrobený zo slávnych karamelizovaných sušienok, ktoré väčšinou dostanete ku káve. Výborný ku rannej kávičke :). Existuje pečená a nepečená verzia, ja som piekla, tak pridávam tú. Dobrú chuť!
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cestíčko: | |
250 g |
|
1 hrnček (rozpustené) |
|
Plnka: | |
1-2 PL |
|
250 g |
|
250 ml |
|
(alebo vanilkový cukor) |
|
|
|
Poleva: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Lotus keksíky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, maslo prilievame podľa potreby. Vzniknutú hmotu natlačíme do tortovej formy, po celej ploche.
- 2
Plnka: Ricottu, smotanu na šľahanie, cca dve lyžice lotus nátierky, trochu citrónovej šťavy a vanilkový extrakt zmixujeme dohromady a vylejeme na pripravený základ. Dáme piecť. Treba si to odsledovať ale ja som piekla na 150 °C asi 35 minút. Necháme vychladiť.
- 3
Poleva: Necháme nátierku v hrnčeku trošku rozpustiť v mikrovlnke (na pár sekúnd, aby nebola horúca - topí sa rýchlo, asi ako maslo) a vylejeme na cheesecake, prípadne ak treba, trošku uhladíme a rozotrieme. Dáme do chladničky - ideálne na noc alebo minimálne na 2 hodiny.
Tiež karamelový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@gababu1 zvyčajne Lotus Biscoff mávajú v Tescu, skús pozrieť. Ja mám túto na obrázku a je dostať aj v prevedení Crunchy t.j. chrumkavá
Ďakujem @sheena za recept a pozdravujem :-)
je to natierka vyrobena z tych keksikov...nachadza sa pri nutellach a podobnych vyrobkoch :)
aj ja pozdravujem