Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake

Lotus Biscoff cheesecake

sheenastaley - fotkasheenastaley, 21. októbra 2018

Po dlhej dobe som piekla a dopadlo to tak super, že sa musím podeliť. Ide o fantastický cheesecake vyrobený zo slávnych karamelizovaných sušienok, ktoré väčšinou Zobraziť celý popisPo dlhej dobe som piekla a dopadlo to tak super, že sa musím podeliť. Ide o fantastický cheesecake vyrobený zo slávnych karamelizovaných sušienok, ktoré väčšinou dostanete ku káve. Výborný ku rannej kávičke :). Existuje pečená a nepečená verzia, ja som piekla, tak pridávam tú. Dobrú chuť!

8
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 150 °C

Suroviny

Cestíčko:
250 g
1 hrnček (rozpustené)
Plnka:
1-2 PL
250 g
250 ml
 (alebo vanilkový cukor)
Poleva:




Postup

  1. 1

    Korpus: Lotus keksíky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, maslo prilievame podľa potreby. Vzniknutú hmotu natlačíme do tortovej formy, po celej ploche.

  2. 2

    Plnka: Ricottu, smotanu na šľahanie, cca dve lyžice lotus nátierky, trochu citrónovej šťavy a vanilkový extrakt zmixujeme dohromady a vylejeme na pripravený základ. Dáme piecť. Treba si to odsledovať ale ja som piekla na 150 °C asi 35 minút. Necháme vychladiť.

  3. 3

    Poleva: Necháme nátierku v hrnčeku trošku rozpustiť v mikrovlnke (na pár sekúnd, aby nebola horúca - topí sa rýchlo, asi ako maslo) a vylejeme na cheesecake, prípadne ak treba, trošku uhladíme a rozotrieme. Dáme do chladničky - ideálne na noc alebo minimálne na 2 hodiny.

Diskusia k receptu

gababu1
Zdravim...aka je natierka Lotus Biscoff???kde sa dá kupiť??gabika
tiginko
tak fajn, mám na víkend objednávku na karamelový zákusok a mám doma tú nátierku. Už len zohnať keksíky....
@gababu1 zvyčajne Lotus Biscoff mávajú v Tescu, skús pozrieť. Ja mám túto na obrázku a je dostať aj v prevedení Crunchy t.j. chrumkavá
Ďakujem @sheena za recept a pozdravujem :-)


evanaaa
Inak - keksíky aj nátierku som videla aj v Kauflande.......
sheenastaley
Ja osobne som nasla natierku aj keksiky v bille ...inak konkretne som pouzila do plnky tu hladku a na polevu crunchy verziu ale to uz je detail :)