Lotus Biscoff cheesecake

sheenastaley - fotkasheenastaley, 21. októbra 2018 18:48
Ďalšie recepty »

Po dlhej dobe som piekla a dopadlo to tak super, že sa musím podeliť. Ide o fantastický cheesecake vyrobený zo slávnych karamelizovaných sušienok, ktoré väčšinou dostanete ku káve. Výborný ku rannej kávičke :). Existuje pečená a nepečená verzia, ja som piekla, tak pridávam tú. Dobrú chuť!

8
porcií
10 min
príprava
30-40 min
na 150 °C

Suroviny

Cestíčko:
250 g
1 hrnček (rozpustené)
Plnka:
1-2 PL
250 g
250 ml
 (alebo vanilkový cukor)
Poleva:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Lotus keksíky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, maslo prilievame podľa potreby. Vzniknutú hmotu natlačíme do tortovej formy, po celej ploche.

  2. 2

    Plnka: Ricottu, smotanu na šľahanie, cca dve lyžice lotus nátierky, trochu citrónovej šťavy a vanilkový extrakt zmixujeme dohromady a vylejeme na pripravený základ. Dáme piecť. Treba si to odsledovať ale ja som piekla na 150 °C asi 35 minút. Necháme vychladiť.

  3. 3

    Poleva: Necháme nátierku v hrnčeku trošku rozpustiť v mikrovlnke (na pár sekúnd, aby nebola horúca - topí sa rýchlo, asi ako maslo) a vylejeme na cheesecake, prípadne ak treba, trošku uhladíme a rozotrieme. Dáme do chladničky - ideálne na noc alebo minimálne na 2 hodiny.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist