Karamelový cheesecake

Lotus Biscoff cheesecake

Autor receptu: sheenastaley

Po dlhej dobe som piekla a dopadlo to tak super, že sa musím podeliť. Ide o fantastický cheesecake vyrobený zo slávnych karamelizovaných sušienok, ktoré väčšinou dostanete ku káve. Výborný ku rannej kávičke :). Existuje pečená a nepečená verzia, ja som piekla, tak pridávam tú. Dobrú chuť!

8
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Lotus keksíky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, maslo prilievame podľa potreby. Vzniknutú hmotu natlačíme do tortovej formy, po celej ploche.
  2. Plnka: Ricottu, smotanu na šľahanie, cca dve lyžice lotus nátierky, trochu citrónovej šťavy a vanilkový extrakt zmixujeme dohromady a vylejeme na pripravený základ. Dáme piecť. Treba si to odsledovať ale ja som piekla na 150 °C asi 35 minút. Necháme vychladiť.
  3. Poleva: Necháme nátierku v hrnčeku trošku rozpustiť v mikrovlnke (na pár sekúnd, aby nebola horúca - topí sa rýchlo, asi ako maslo) a vylejeme na cheesecake, prípadne ak treba, trošku uhladíme a rozotrieme. Dáme do chladničky - ideálne na noc alebo minimálne na 2 hodiny.