Karamelový cheesecake
Lotus Biscoff cheesecake
Autor receptu: sheenastaley
Po dlhej dobe som piekla a dopadlo to
tak super, že sa musím podeliť.
Ide o fantastický cheesecake vyrobený
zo slávnych karamelizovaných
sušienok, ktoré väčšinou dostanete ku
káve. Výborný ku rannej kávičke :).
Existuje pečená a nepečená verzia, ja
som piekla, tak pridávam tú.
Dobrú chuť!
8 porcií |
10 minút príprava |
30-40 minút na 150 °C |
Postup
- Korpus: Lotus keksíky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, maslo prilievame podľa potreby. Vzniknutú hmotu natlačíme do tortovej formy, po celej ploche.
- Plnka: Ricottu, smotanu na šľahanie, cca dve lyžice lotus nátierky, trochu citrónovej šťavy a vanilkový extrakt zmixujeme dohromady a vylejeme na pripravený základ.
Dáme piecť. Treba si to odsledovať ale ja som piekla na 150 °C asi 35 minút.
Necháme vychladiť.
- Poleva:
Necháme nátierku v hrnčeku trošku rozpustiť v mikrovlnke (na pár sekúnd, aby nebola horúca - topí sa rýchlo, asi ako maslo) a vylejeme na cheesecake, prípadne ak treba, trošku uhladíme a rozotrieme.
Dáme do chladničky - ideálne na noc alebo minimálne na 2 hodiny.