Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou

Autor receptu: meow

Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako stvorený na leto, ľahký a zasýti. A tiež je super na bielkovinové dni pri 90 - dňovej diéte :) (a nabudúce si pri fotení papania spravím na stole poriadok!)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si filety z lososa a cuketu. Filety pokvapkáme citrónovou šťavou, netreba sa toho báť, ja dávam aj šťavu z jedného celého citróna. Posypeme korením na ryby, trochu ho ucapkáme, nech dobre drží. Ak korenie obsahuje soľ, soliť netreba.
  2. Cuketu prekrojíme po šírke na polovicu a každú polovicu na asi 4 pozdĺžne pásiky. Tiež posypeme rovnakou koreninovou zmesou, ako lososa.
  3. Do misky si na štvrťky pokrájame cherry paradajky, posypeme trochu korením a premiešame.
  4. Do misky si pripravíme ľadový šalát, umyjeme, nakrájame na pásiky. K nemu pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a pomiešame.
  5. Teflónovú panvicu len zľahla potrieme olivovým olejom. Keď je rozpálená, pridáme lososa a opečieme z oboch strán. Rovnako opečieme cuketu.
  6. Keď sú losos aj cuketa hotová, vyberieme ich von. Na rozpálenú panvicu hodíme nakrájané paradajky a za stáleho miešania ich opečieme, stačí naozaj len chvíľka.
  7. Na tanier naložíme ľadový šalát, ten posypeme opečenými paradajkami. Na vrch uložíme filetu z lososa a cuketu. Papáme s chlebíkom, najlepšie celozrnným.