Grilovaný losos so zázvorom

redakcia - fotkaredakcia, 21. júla 2009
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 porcie
 PL
 PL
 PL
2 PL
 PL
 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a primiešame olej, dijonskú horčicu, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor. Zmes necháme vychladnúť.

  2. 2

    Lososa grilujeme potretého olejom, osoleného a okoreneného najprv kožou dole. Mäsovú stranu potrieme rovnomerne vrstvou zmesi pripravenej z masla, medu a cukru.

  3. 3

    Vždy po 5 - 7 minútach mäso otočíme, až kým je pekne prepečené. Ako prílohu podávame zeleninový šalát a biele pečivo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia