Foto: danver
Je špargľová sezóna tak som s a rozhodol k pečenému lososovi urobiť aj špargľu. Na internete som našiel niekoľko omáčok, ale táto sa mi Zobraziť celý popisJe špargľová sezóna tak som s a rozhodol k pečenému lososovi urobiť aj špargľu. Na internete som našiel niekoľko omáčok, ale táto sa mi zdala najjednoduchšia.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv ošúpeme špargľu a dáme ju variť asi na 15 minút.
-
2
Kým sa varí špargľa, pripravíme si lososa. Filet osolíme, okoreníme. Na vrch poukladáme plátky masla a citrónu. Pridáme špargľu a prikryté pečieme 15 minút.
-
3
Odokryté ešte pečieme 10 minút.
-
4
Do menšieho hrnca nalejeme smotanu. Pridáme soľ, cukor, korenie a lyžičku dijonskej horčice. Chvíľku povaríme, pridáme citrón a omáčka je hotová.
@jozka2 uhadla si :-) ale zas nie len masom je clovek zivy, trocha cilli tiez neuskodi :-)