Losos s teplým šošovicovým šalátom fotorecept

kaschmere - bez fotkykaschmere, 20. októbra 2015
Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept)
Foto: kaschmere

Toto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala, musela som improvizovať. Správne by malo byť použité prosciutto pretože losos Zobraziť celý popisToto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala, musela som improvizovať. Správne by malo byť použité prosciutto pretože losos obsahuje dosť veľa tuku, ale ja som mala neúdenú anglickú slaninku a tak som použila tú.

2
porcie
35 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
2 strúčiky
2 ks
4 ks (alebo anglická slaninka)
4 ks
1 ks




Postup

  1. 2

    Z lososa odstránime kožu, z každej strany jemne osolíme, okoreníme a zabalíme do prosciutta alebo slaninky. Umiestníme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút pri teplote 190°C. Kožu z lososa zásadne nikdy pri pečení neodstraňujem ale keďže sme filety obalovali v slaninke, kožu som vykrojila. Dĺžka pečenia a teplota záleží od veľkosti filiet, takže počas pečenia treba sledovať.

    Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  2. 3

    Pripravíme si prílohu. Šošovicu uvaríme do mäkka v dobre osolenej vode. Paradajky si sparíme v horúcej vode, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mrkvu, šalotku a cesnak si takisto nakrájame na malé kocky.

    Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Na panvici si zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme šalotku a opečieme ju do sklovita. Pridáme cesnak, mrkvu a restujeme také 3 minúty. Osolíme a okoreníme.

    Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Pridáme vopred ošúpané, na kocky nakrájané paradajky a dusíme ďalšie 3 minúty.

    Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Pridáme uvarenú a precedenú šošovicu, nakrájanú petržlenovú vňať a už nevaríme, len necháme na chvíľku všetko spolu prehriať. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby soľou a korením. Všetko spolu dobre premiešame.

    Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Lososa podávame s teplým šošovicovým šalátom a na záver ešte dochutíme citrónovou šťavou.

    Losos s teplým šošovicovým šalátom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia
Paci sa mi tvoj recept, ten salat je urcite super, len lososa nebudem obalovat do slaniny, ale necham ho s kozou.
marikafil
aj mne sa páči hlavne ten šošovicový šalát. mám len jednu pripomienku - mňa ešte moja mama učila, že strukoviny sa varia vo vode BEZ SOLI - rýchlejšie sa uvaria ako v osolenej, takže ja zásadne solím až keď sú uvarené. šalát rozhodne vyskúšam.
kaschmere
Urcite, losos je výborný aj upečený sám o sebe len s kožou.
marikafil - Mne sa šošovica skoro vždy rozvarila a ak som ešte popri tom robila niečo iné, tak som na to vždy prišla neskoro. Možno tá soľ do vody je len taký môj zvyk, neviem :)
kaschmere
radox1 Pokiaľ tá slanina nie je veľmi mastná tak losos chutí po rybe. Lepšie je ale prosciutto ktoré lososovi vytvorý chrumkavý obal, to odporúčam viac ako slaninu.
kecemis
Paci sa mi tvoj recept. Mozno by som toho lososa neobalov az tak dokladne ako ty tou slaninou ak nepouzivas prosciutto. Pekne foto. Moj prvy dojem, nenahnevaj sa, ze na tom taniery je nejaky votrelec.
kaschmere
@kecemis :) :) votrelec :) To je také scifi naaranžovanie. No slaninou som nešetrila to je pravda a asi som mohla. Ale bola neúdená tak nemala takú výraznú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia