Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom fotorecept

elixir - fotkaelixir, 16. júla 2013
Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom (fotorecept)
Foto: elixir

Krehký losos so zeleninou a ovocím (1398kJ)

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

75 g
0,5 PL
40 g
50 g
30 g
50 g
1 ks
1 PL (zarovnaná)
0,5 ČL
0,5 ČL
1 ks (list)
0,5 ČL




Postup

  1. 1

    Vopred si dáme variť ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Na panvici si dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľku na polovici množstva masla...

    Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme cuketu, chvíľku opražíme, následne pridáme aj ananás...

    Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhej polovici masla si podusíme osoleného lososa pod pokrievkou, po 2,5 minútach ho obrátime a opekáme ešte 2,5 minúty prikrytého.

    Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sme si zeleninu podliali vodou, pridali curry, čierne korenie, kurkumu, soľ. Keď je voda takmer odparená, pridáme aj créme fraiche.

    Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové jedlo podávame s lollo rosso a paradajkou, lososa pokvapkáme limetkovou šťavou, posypeme pažítkou.

    Losos s curry omáčkou, cuketou a ananásom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hodnoty (cca):
    1398kJ
    bielkoviny: 17,41g
    sacharidy: 25,4g
    tuky: 19,45g

Diskusia k receptu

kabanoska
Teba už poznám podľa plota. Ďalší perfektný výtvor z tvojej kreatívnej kuchyne . Všetko môžem okrem curry a kurkumy. Nemôžem tomu prísť na chuť, takže vynechávam. Ináč, má to celkom dobré joule.
afataga
mam napad, ja pridem uvarit k tebe a ty ku mne, ale nesmies pouzic curry, kopor a tofu :-)
ywett
baby, berte aj mňa! :-)....krásny recept
radost
..a kam?..a kedy? bo kde niekto iný varí-tam sa mi vždy dobre darí..:-)
a mne stačí losos..cuketos..rajčinos..maslo a soľ..pôžitok by bol..
mariamka
@elixir ty si uz citatelna a to je dobre :) vsetky tvoje recepty su "ine" , krasne, farebne, vonave, nove,, aj ked plot je stale ten isty :)
elixir
Ďakujem vám @ywett @radost @mariamka za nahliadnutie a veselé komentáre :)
@afataga podľa novodobých spôsobov, keď sa Ti veci zdajú prekombinované, je práve najlepší čas, aby si sa podpísala, že súhlasíš... :) dovysvetlenie nájdeš drobnými písmenkami o veľkosti fontu 1 :)
tinca
@elixir receptov na losos nie je nikdy dosť a ten tvoj je super a okrem toho krásne úvodné foto:)
marianne
@tinca dobre pise,receptov na lososa nikdy nie je dost,tvoj vyzera neodolatene @elixir ,minuly tyzden som si na nom zgustla,v jednej restike ho robili tak dobre,ze som tam chodila co druhy den ,kucharovi som zlozila poklonu,hadam prvy krat v zivote,za najlepsie spraveneho lososa,akeho som jedla...:-)
elixir
@marianne ďakujem a tá úprava lososa bola aká? Nechystáš sa pridať recept na Varechu?:) tiež mi tá rybka veľmi chutí.
marianne
....praveze uplne jednoducha @elixir ,peceny...Mal chrumkavu krusticku,vo vnutri stavnaty,trosinku ako medium,krasne sa listkoval, oddeloval sa po listkoch,ale nebol zase rozprplany,tak akurat presne ho trafil...vyborne ochuteny...dala som si zavolat kuchara,zvedava som bola:-)) s muzom sme skonstatovali,ze lepsieho sme v restauracii nejedli.Take mladucke chlapcisko to bolo,ale varit teda vedel...restiku mal napraskanu,kriz sa tam bolo dostat a tie salaty co robil a riadne porcie,no vyborne...chodila som denne na ne...V Sturove,kto by to povedal:-) po clapani v termalnych vodach bola takato vecera alebo obed ako stvorena..casnicka ma uz videla,vedela co ma nahlasit do kuchyne a vzdy bol perfektny,no snazilo sa chlapcisko...:-) Na Dunaji sme to zabili dvoma tiez skvele spravenymi Mojitami a pekny den bol za nami...bola som po strasne dlhej dobe prvy krat na Slovensku na dovolenke az sa to hanbim napisat,ale vydarena.....sice 3 dni sme rajzovali po Budapesti a plavili po Dunaji, boli na Vysehrade,na vybornych trhoch a bazilike v Ostrihome,ale prave to bolo skvele...
elixir
@marianne to znie perfektne :) Inak ja by som si tiež hneď zašla na Slovensku na dovolenku, prírodu a kúpele máme krásne, aj zahraniční sa radi vracajú, keď okúsia. Verím, že bolo veľmi fajn. :)
marianne
Fakt bolo dobre,ja nevydrzim lezat cely den na kupku,stacia 3-4 hod denne,na hlavu.Aj ked tie termalne perlickove pramene tam maju super,ten Vadas nema chybu...ale zachranili to tie vylety do Budapesti,maju naozaj prekrasne pamiatky,rybarska basta ma dostala,boli sme tam tak navecer,nadherne vysvietene a ten vyhlad na vysvietny parlament mal nieco do seba..je tam co vidiet..Ja Zoo moc nemusim,ale teda to ich je krasne spravene s jazerami a vodopadmi...aj topikarium stalo zato...
mariamka
@marianne "tropicarium" :)) sorry ze citam tvoje prispevky :) tiez som bola v Sturove aj na vylete v Bud.. cca pred 2 rokmi, akurat kupalisko sa nam uz tak nepaci ako volakedy ale mestecko zije..) aka to bola restika? prip. v TS diky :)
marianne
ale 100% madarskej cipos papriky mam zasoby na dlhu dobu:-))) a samozrejme salam a klobas,bez toho by moj chlap neodisiel...:-))
marianne
@elixir toto bola upne neplanovana dovolenka,dcera ma na nu natiahla,ani v pate by sa mi nesnivalo,ze toho roku sa v Sturove najdem...ale dobre bolo....:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia