Losos na masle so zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie vynikla jeho prirodzená chuť. Preto som sa rozhodla pre lahodnú úpravu na masle s citrónom a bylinkami.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa ochutíme soľou a čiernym korením.
  2. Do trocha olivového oleja pridáme maslo a lososa opečieme najskôr kožou dole.
  3. Keď je koža opečená a chrumkavá, lososa otočíme a pomaly dopekáme aj z druhej strany. Potor na čas, pretože nechceme aby bol veľmi vysušený, ale práve aby vo vnutri zostal krásne šťavnatý.
  4. Na záver pridáme na panvicu ešte trochu masla, čerstvého tymiámu a stiahneme z ohňa. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
  5. Panvicu môžeme prikryť a nechať ešte chvíľu odpočívať.
  6. Medzitým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a dochutíme len soľou, maslom a troškou tymiánu.