Losos na masle so zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť
ho tak, aby čo najlepšie vynikla
jeho prirodzená chuť. Preto
som sa rozhodla pre lahodnú úpravu na masle s
citrónom a bylinkami.
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Lososa ochutíme soľou a čiernym korením.
- Do trocha olivového oleja pridáme maslo a lososa opečieme najskôr kožou dole.
- Keď je koža opečená a chrumkavá, lososa otočíme a pomaly dopekáme aj z druhej strany. Potor na čas, pretože nechceme aby bol veľmi vysušený, ale práve aby vo vnutri zostal krásne šťavnatý.
- Na záver pridáme na panvicu ešte trochu masla, čerstvého tymiámu a stiahneme z ohňa. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
- Panvicu môžeme prikryť a nechať ešte chvíľu odpočívať.
- Medzitým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a dochutíme len soľou, maslom a troškou tymiánu.