Lokše z kyslého mlieka - Pežgovniky (fotorecept)
Autor receptu: coldbery
Tieto lokše nám robila ešte naša mamka a ako deti sme to veľmi obľubovali...je to recept na taku ľahkú večeru čisté s maslom ,alebo obložené a sýtnejšie na raňajky...:-)))
Postup
- všetky ingredencie zmiešame,aby bolo cesto vláčne a nie husté...( podľa potreby pridávame múku,alebo kysle mlieko.
- cesto necháme asi pol hod. odpočívať.....
- potom z cesta robíme placky....hrúbka lokší závisi od množstva sódybikarbóny...viac- hrubšie...menej - tenšie (chrumkavejšie)...:-)))
- ktore pečieme na plechu,alebo teflonovej panvici na strednej teplote...:-)))
- hotove a vychladnute potierame maslom,alebo masťou a obložíme podľa chuti...
- ja to najviac obľubujem s maslom a obložené,, prošutom" a čiernou kávou....:-)))