Lodivod dunajský (fotorecept)
Autor receptu: jody
Jedna z verzií ´námorníckeho mäsa´ ako mi odporúčala kolegyňa. Veľmi sýte. Skúste. :-)
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeler nasekáme na drobno, alebo postrúhame. Z mäsa nakrájame tenké rezníky, ja nevyklepávam.
- Mäso postupne poopekáme v horúcom tuku a odložíme na bok.
- Do výpeku šupneme zo tri nasekané cibule a poriadne opečieme. Ďalšiu cibuľu budeme potrebovať pod tarhoňu a ďalšiu na servírovanie.
- Prisypeme pokrájaný zeler a poopekáme.
- Vrátime mäso do hrnca, posolíme, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia, podlejeme vodou a dusíme.
- Tesne pred dokončením pridáme k zmesi hrášok, povaríme a šupneme tam ešte rajčinový pretlak. Nehustila som ničím.
- Na servírovanie budeme potrebovať nastrúhaný syr, postrúhané na tvrdo uvarené vajíčka a na drobno nasekanú cibuľu.
- Naložíme tarhoňu, mäso so šťavou, na mäso nasypeme surovú cibuľku, navrstvíme syr a vajíčka.
- Prajem dobrú chuť. :-)