Lodivod dunajský (fotorecept)

Autor receptu: jody

Jedna z verzií ´námorníckeho mäsa´ ako mi odporúčala kolegyňa. Veľmi sýte. Skúste. :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler nasekáme na drobno, alebo postrúhame. Z mäsa nakrájame tenké rezníky, ja nevyklepávam.
  2. Mäso postupne poopekáme v horúcom tuku a odložíme na bok.
  3. Do výpeku šupneme zo tri nasekané cibule a poriadne opečieme. Ďalšiu cibuľu budeme potrebovať pod tarhoňu a ďalšiu na servírovanie.
  4. Prisypeme pokrájaný zeler a poopekáme.
  5. Vrátime mäso do hrnca, posolíme, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia, podlejeme vodou a dusíme.
  6. Tesne pred dokončením pridáme k zmesi hrášok, povaríme a šupneme tam ešte rajčinový pretlak. Nehustila som ničím.
  7. Na servírovanie budeme potrebovať nastrúhaný syr, postrúhané na tvrdo uvarené vajíčka a na drobno nasekanú cibuľu.
  8. Naložíme tarhoňu, mäso so šťavou, na mäso nasypeme surovú cibuľku, navrstvíme syr a vajíčka.
  9. Prajem dobrú chuť. :-)