Lístkové taštičky plnené údeným lososom so špenátom a s fetou
mesačník Varecha, 18. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Špenátové listy prepláchneme a necháme odkvapkať. Ak použijeme špenát s veľkými listami, odtrhneme hrubšie stonky. Na panvici roztopíme maslo a vložíme doň špenátové listy. Dusíme ich na miernom ohni, musí sa vypariť všetka voda. Potom necháme špenát vychladnúť na sitku.
- 2
Dusené špenátové listy nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Rozdrobíme k nim syr feta a pridáme nadrobno nakrájaného údeného lososa. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, mletým čiernym korením a premiešame.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme, nakrájame ho na obdĺžniky vo veľkosti 24 x 12 cm. Na jednu polovicu vložíme lyžicu plnky. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Cesto preložíme cez plnku a vidličkou pritlačíme okraje.
- 4
Taštičky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme zvyškom rozšľahaného vajca. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15-20 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame.
Tiež Špenátové taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu