Linecký želatínový koláčik s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Suroviny

Postup

  1. Z múky, zmäknutého masla, cukru, žĺtku, soli a citrónovej kôry vypracujeme nelepivé cesto a odložíme do chladničky. Po hodine ho vyvaľkáme buď do tvaru kruhu, alebo na polovicu plechu. Upečieme na plechu vysltanom papierom vo vyhriatej rúre do svetlohneda. /200°C - 12 min/
  2. V mlieku rozmiešame zlatý klas a uvaríme spolu s cukrom hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nátierkové maslo a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  3. Vyšľaháme šľahačku v prášku s potrebným množstvom mlieka
  4. a spojíme s vychladnutým pudingom. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  5. Limetkový sirup zmiešame s vodou a pridáme želatínu, ktorú spracujeme podľa návodu /v mojom prípade sa rozpúšťala 30 min v studenej vode a potom som ju zahriala asi na 60°C/ a necháme vychladnúť.
  6. Upečené cesto dáme do formy príslušnej veľkosti /tortová, zapekacia, alebo si vyrobíme z tvrdého alobalu :)/ a uložíme naň nakrájané ovocie.
  7. Zalejeme vychladnutou želatínou a dáme stuhnúť do chladu.
  8. Pudingovú plnku preložíme do cukrárenského vrecka a nastríkame na stuhnutú želatínu.
  9. Na vrch uložíme piškóty a polejeme ovocným sirupom.
  10. Vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou a necháme v chlade stuhnúť aspoň hodinku.