Linecký tvarohový koláč s marmeládou fotorecept
Jednoduchý koláč, ktorý zvládne aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 250 g čerstvé (alebo Hera) |
|
| 3 PL (na zriedenie cesta) |
|
| 1 bal. |
|
| Plnka : | |
| 750 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| z 1 citróna |
|
| Na potretie cesta: | |
|
|
|
| Na posypanie hotového koláča: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, postupne pridávame všetky suché ingrediencie, vajíčka, mlieko keď máme cesto tuhé.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie alebo mikroténoveho sáčku. Vložíme do chladničky aspoň 2 hodiny stuhnúť.
-
4
Suroviny na tvarohovú plnku. Tvaroh, cukor práškový, vanilínový, vajíčko, vanilkový puding, nastrúhanú citrónovú kôru dáme do misy a premiešame, aby sa všetko spojilo.
-
5
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve časti. Pripravíme si plech 30x40 cm, cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm preložíme na plecha a cesto trocha vytiahneme na boky, aby nám nevytiekla plnka.
-
6
Cesto potrieme ríbezľovou marmeládou.
-
7
Na marmeládu rozotrieme tvarohovú plnku.
-
8
Rozvaľkáme druhu časť cesta valčekom, prenesieme na tvarohovú plnku, rukou trocha pritlačíme.
-
9
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 30-35 minut do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.









Ďakujem. Je krásny.
Ďakujem za krásny komentár pozdravujem.
Ďakujem, pozdravujem.