Linecké pečivo
Linecké vajíčka s citrónovým krémom
Autor receptu: redakcia
Anglický lemon curd cream je výborný citrónový krém, ktorý je kráľovskou náplňou do keksíkov, rolád, tort aj palaciniek. Pripravte si ho s nami a naplňte ním linecké pečivo.
20 ks porcií |
60 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Z preosiatej múky, cukru, mäkkého
masla, zo žĺtkov a z nastrúhanej citrónovej kôry
vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a pol hodiny chladíme.
- Cesto rozdelíme na polovice. Z jednej časti na pomúčenej doske vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm. Vykrojíme spodnú časť vajíčok. Vyvaľkáme aj druhú časť cesta a vykrojíme vrchnú časť vajíčok s otvorom v strede. Ukladáme na plech vyložený papierom
na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C
asi 12 minút dozlatista. Ešte horúce pečivo
obaľujeme v zmesi vanilkového
a práškového cukru.
- Citrónový krém (lemon curd):
Nad vodný kúpeľ postavíme
misku, do ktorej dáme
vytlačenú šťavu a strúhanú citrónovú
kôru, krupicový cukor a mäkké maslo. Miešame,
kým sa maslo nerozpustí. Pridáme žĺtky a šľaháme
15 minút do zhustnutia.
- Spodnú časť lineckých vajíčok
natrieme citrónovým krémom, prikryjeme
vrchnou časťou s otvorom a jemne pritlačíme.
Citrónový krém môžeme skladovať tri dni v uzavretom
pohári v chladničke.