Krehké koláčiky fotorecept

janger - fotkajanger, 7. decembra 2010
Krehké koláčiky (fotorecept)
Foto: janger

Neviem, ci ich mozem nazvat linecke...Nakolko som cast muky nahradila pudingovym praskom a orechami...Takze uz to nie je ten pomer 3:2:1. Su velmi jemne Zobraziť celý popisNeviem, ci ich mozem nazvat linecke...Nakolko som cast muky nahradila pudingovym praskom a orechami...Takze uz to nie je ten pomer 3:2:1. Su velmi jemne a krehucke, chutovo vyborne. Pekne ozdobovat neviem, tu su:

Suroviny

460 g
400 g
200 g
1 ks
50 g
50 g
40 g, mleté
stipka
1 cele
2 ks




Postup

  1. 1

    Muku som zmiesala so stipkou soli a rozdelila na tri casti, 150g+150g+160g a dala do misiek. Do jednej misky som pridala 50g cokoladoveho pudingoveho prasku (na varenie), do druhej misky 50g vanilkoveho pudingoveho prasku (na varenie) a do tretej misky, kde som mala 160g muky, som pridala 40 g pomletych lieskovych orieskov. Cukor som zmiesala s vanilkovym cukrom, rozdelila na tri casti a pridala do misiek.

    Krehké koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajicko a zltky som rozmiesala a tiez rozdelila do troch misiek. Studene maslo som postruhala, rozdelila do misiek.

    Krehké koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spravila som cesto. Zabalila som ho a dala na par hodin do chladnicky.

    Krehké koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som postupne vyvalkala, povykrajovala formickami, niektore som posypala kokosom, z casti som upiekla kosicky. Tie budem neskor plnit orechovou plnkou...

    Krehké koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A po upeceni som kolaciky zliepala ribezlovym lekvarom, orieskove - nutelou. A trosku som ich ozdobila (teda snazila som sa ozdobit ;-) ) rozpustenou cokoladou.

    Krehké koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A samozrejme som stale kostovala a asi dva plechy som nechala zhoriet, lebo som stale odbehovala pozerat na Varechu :-))). Takze nejako moc nam ich nezostalo...

Diskusia k receptu

mamatata2
Mebuď taká skromná , mne sa veru páčia a iste budú aj veľmi chutné. A aké perfektné, že hneď urobím 3 druhy. Super. A masla skutočne 400 g?
janger
No tak to som strasne rada, ze sa vam pacia :-)))! @mamatata2 , ano, masla tam ide 400g, samozrejme na jednu tu misku asi 133g. Recept na linecke je 600g muky, 400g masla, 200g cukru...Len ja som tej muky dala teda menej a nahradila som ju inym...A namiesto lieskovych orieskov sa kludne daju pouzit aj vlasske orechy, alebo mandle, niekedy pridam do cesta aj skoricu...Tak si z jedneho zakladu mozem spravit viac druhov.
dorisa
Pekne ich máš ozdobené, v jednoduchosti je krása, ja by som to lepšie tiež nezvládla. Recept ukladám,páči sa mi ta kombinácia surovín.
hubarka35
Pekne su,kolko plechov ti vyšlo z toho upiect?aj ja si ukladam receptik..
janger
Dievcata, dakujem. @hubarka , nejako strasne moc som toho nemala... Ja som ich vykrajovala tento rok dost velke. A okrem toho som robila aj tie kosicky, aj vacsie, aj mensie. Takych 5 plechov...
bedrunka
Janger, si zbytočne skromná - preto máš aj takú prezývku "mladšia?
Koláčiky si nádherne zvládla aj rozdelenie cesta je výborný nápad.
janger
@bedrunka , ja ked tu casto vidim take krasne kucharske vytvory od ostatnych varechacov, tak si myslim, ze to moje sa s tym neda porovnat...A to myslim uprimne! Moja prezyvka 'janger' je odvodena od mojho mena a priezviska. Az taka 'mladsia' som uz neni, :-)))!
sonijamt
peknučké, ja tiež výzdobu koláčikov nemám v krvi, ale týmto koláčikom nič nechýba, len sa do nich zahryznúť, my takéto ľúbime:-) Ja si vždy pri pečení poviem, že prvoradé je, aby sa vydarili a aby chutili a tieto chutia určite, rozvoniavajú až k nám:-)))
bea21
VYSKÁŠALA SOM ICH VČERA A SU FANTASTICKÉ. ODTERAZ ICH BUDEM PIECŤ IBA PODĽA TVOJHO RECEPTU. MOOOC ĎAKUJEM.
martinuskapk
su veľmi pekné,ukladám do kk.Vyskúšam a potom napíšem :) Určite sú fantastické :))
cica2
sú krásne, ďakujem za receptík....máme radi takéto pečivo a tvoj recept sa mi páči, tak vyskúšam:)
smejkad
mame radi tieto kolaciky a hlavne ta moja mala sa ich nevie dojest :-)
ale uz sa tvari ako velka, tak si ich musela odizajnovat sama :-)))
bolo veselo :-)))))


janger
Jej, @smejkad , no to je milene, ti medvedici :-). To je zas nieco ine, ako srdiecka a hviezdicky ;-)...Super! Mas doma sikulku :-). A aky dobry napad, tie zatocene labky... Dakujem ti za tvoju spravu a krasnu fotku :-)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia