Linecké srdiečka

Autor receptu: myalab

Tieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké. Zatiaľ všetkým chutili :) Na zlepovanie používam výhradne džemy vlastnoručne pripravené. Napríklad jahodový, ríbezľový, šípkový, kiwi, malinový bez zrniečok...

60 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Postup

  1. Linecké cesto spracujeme obvyklým spôsobom. Do cesta môžeme pridať aj žĺtok, prípadne lyžicu pochúťkovej smotany. Cesto môže, ale aj nemusí odležať. Ak ho nechávame odležať vytiahneme ho z chladničky asi hodinu pred spracovaním. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a vykrajujeme srdiečka, alebo aj iné tvary. Preložíme na plech a v rúre upečieme do bleda.
  2. Vychladnuté kolieska zlepíme kvalitným džemom. Marcipán si rozvaľkáme na tenko a poukladáme na kolieska. Môžeme prilepiť cukrom rozšľahaným vo vaječnom bielku nad parou.
  3. vianoce 2012