Linecké orechové kocky

Autor receptu: jo

Recept na tento koláčik som dostala, od niektorej kamarátky mailom, pred minuloročnými Vianocami. Je to trochu inovovaný recept na orechový koláč so žĺtkovou polevou.

40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Linecké cesto – z uvedených surovín vypracujeme mäkké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme asi na dve hodiny do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie (najlepšie je vaľkať priamo na papieri). Povrch cesta popicháme vidličkou a na celý plát rovnomerne rozotrieme orechové cesto.
  2. Orechové cesto – maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme rum, citrónovú kôru, po častiach múku, orechy a tuhý sneh z bielkov.
  3. Medzitým si pripravíme polevu. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do hustého krému a primiešame rum. Polevu rozotrieme na upečený teplý múčnik a necháme mierne zaschnúť. Rezy nakrájame, pokiaľ je múčnik ešte vlažný. Po zaschnutí polevy nastriekame na kocky mriežku z rozpustenej čokolády a ozdobíme polovičkou vlašského orecha.