Linecké koláčiky

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
Linecké koláčiky
Foto: Pravda archív
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
100 g
6 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary koláčikov.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 15 minút.

  3. 3

    Nakoniec ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.

  4. 4

    Náš tip: Ak máte čas a chuť, môžete jednotlivé tvary koláčikov zlepovať džemom.

Diskusia k receptu

Vymazať
ampara
Neviem si predstaviť,že by som linecké pečivo nezlepovala džemom, najradšej ríbezľovým, aby to nebolo príliš sladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia