Linecké koláčiky s čiernym kakaom fotorecept
Originál recept na linecké koláče, teda aspoň tak som sa dočítala v článku, v ktorom písali o ich pôvode a histórii a vraj sa pri pečení treba držať mierky 3:2:1. Tak som to takto skúsila a sú ozaj lahodné. Polka cesta je biela, do druhej som pridala čierne kakao, aby to bolo krajšie.
porcií
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g (alebo Smetol) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise si zmiešame preosiatu múku, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru (ja som použila takú tú v sáčku od Dr. Oetker), vanilkovú esenciu a na kocky nakrájané studené maslo.
-
2
Rukami vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Ja som si robila deň vopred.
-
3
Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polky primiešame kakao. Cesto dáme na pomúčenú dosku alebo silikónovú podložku a vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme formičkou koláčiky. Ja som si z bieleho vykrojila spodok - celé koláčiky a z čierneho vrch.
-
4
Vykrojené koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
5
Upečené koláčiky som poliala bielou čokoládou a posypala perličkami a spájala som domácim ríbezľovým lekvárom.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu