Linecké koláčiky s čiernym kakaom fotorecept
Foto: petullka
Originál recept na linecké koláče, teda aspoň tak som sa dočítala v článku, v ktorom písali o ich pôvode a histórii a vraj sa Zobraziť celý popisOriginál recept na linecké koláče, teda aspoň tak som sa dočítala v článku, v ktorom písali o ich pôvode a histórii a vraj sa pri pečení treba držať mierky 3:2:1. Tak som to takto skúsila a sú ozaj lahodné. Polka cesta je biela, do druhej som pridala čierne kakao, aby to bolo krajšie.
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
V mise si zmiešame preosiatu múku, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru (ja som použila takú tú v sáčku od Dr. Oetker), vanilkovú esenciu a na kocky nakrájané studené maslo.
-
2
Rukami vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Ja som si robila deň vopred.
-
3
Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polky primiešame kakao. Cesto dáme na pomúčenú dosku alebo silikónovú podložku a vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme formičkou koláčiky. Ja som si z bieleho vykrojila spodok - celé koláčiky a z čierneho vrch.
-
4
Vykrojené koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
5
Upečené koláčiky som poliala bielou čokoládou a posypala perličkami a spájala som domácim ríbezľovým lekvárom.
Ja som videla na FB, že prichádza novinka Čierne kakao a hneď som prešla celý Poprad, aby som ho kúpila :-) už ho mám dlhšie, no nevedela som, v akom koláči by vyniklo a toto vyšlo. Dobre ho cítiť. A ďakujem za milé komenty.