Linecké pečivo
Linecké koláčiky s čiernym kakaom (fotorecept)
Autor receptu: petullka
Originál recept na linecké koláče, teda aspoň tak som sa dočítala v článku, v ktorom písali o ich pôvode a histórii a
vraj sa pri pečení treba držať mierky 3:2:1.* Tak som to takto skúsila a sú ozaj
lahodné. Polka cesta je biela, do druhej
som pridala čierne kakao, aby to bolo
krajšie.
30 porcií |
10-12 minút na 170 °C |
Postup
- V mise si zmiešame preosiatu múku, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru (ja som použila takú tú v sáčku od Dr. Oetker), vanilkovú esenciu a na kocky nakrájané studené maslo.
- Rukami vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Ja som si robila deň vopred.
- Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polky primiešame kakao. Cesto dáme na pomúčenú dosku alebo silikónovú podložku a vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme formičkou koláčiky. Ja som si z bieleho vykrojila spodok - celé koláčiky a z čierneho vrch.
- Vykrojené koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Upečené koláčiky som poliala bielou čokoládou a posypala perličkami a spájala som domácim ríbezľovým lekvárom.