Linecké pečivo

Linecké koláčiky s čiernym kakaom (fotorecept)

Autor receptu: petullka

Originál recept na linecké koláče, teda aspoň tak som sa dočítala v článku, v ktorom písali o ich pôvode a histórii a vraj sa pri pečení treba držať mierky 3:2:1.* Tak som to takto skúsila a sú ozaj lahodné. Polka cesta je biela, do druhej som pridala čierne kakao, aby to bolo krajšie.

30
porcií
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise si zmiešame preosiatu múku, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru (ja som použila takú tú v sáčku od Dr. Oetker), vanilkovú esenciu a na kocky nakrájané studené maslo.
  2. Rukami vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Ja som si robila deň vopred.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polky primiešame kakao. Cesto dáme na pomúčenú dosku alebo silikónovú podložku a vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme formičkou koláčiky. Ja som si z bieleho vykrojila spodok - celé koláčiky a z čierneho vrch.
  4. Vykrojené koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  5. Upečené koláčiky som poliala bielou čokoládou a posypala perličkami a spájala som domácim ríbezľovým lekvárom.