Foto: babav
Lahodna svieza syrova torta .....
porcií
príprava
na 180/170 °C
Postup
-
1
Pouzila som pistaciove a vanilkove keksiky.
-
2
Vo food procesore ,ktory pouzivam aj na tento ucel.
-
3
Pomlete na hrubsie priezle.
-
4
Tortovu formu som obalila zvonku alobalom .Priezle z keksov a kokosu pomiesane s roztopenym maslom som natlacila na dno formy a vlozila na 10 minut do rury vyhriatej na 180 stupnov C.
-
5
Ostatne ingrediencie.
-
6
Z cistych limetiek som nastruhala koru a vytlacila stavu.
-
7
Zmaknuty cream cheese som vyslahala s praskovym cukrom a postupne som pridavala salko , po jedno vajcia ,vanilku,limetkovu stavu a koru ,nakoniec muku.Hotovu zmes som vyliala do formy s vychladnutym suchym zakladom.Naplnenu formu som vlozila do predhriatej rury( 170 stupnov C ) na 60 minut.Dalsich 10 minut sedela torta vo vypnutej rure a 20 minut v otvorenej rure.
-
8
Teply povrch upecenej torty som natrela kyslou smotanou a nechala vychladnut pri izbovej teplote.
-
9
Dve limetky , jeden citron som nakrajala na tenko a nechala prejst varom v cukrovom sirupe .
-
10
Po vychladnuti som kolieskami ozdobila vrch torty a zaliala ich zahustenym limetkovym sirupom.
-
11
Cheesecake chuti najlepse dobre vychladeny.Zvycajne ho robim den pred pouzitim.Chladim vo forme,potom prelozim na tortovy tanier.
-
12
Takto vyzeral moj cheesecake v reze.
-
13
Takto na tanieriku s kvetinkami pre efekt.....
ja robim takto, bez salka..ale urcite vyskusam aj tuto verziu...:)