Limetkový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: babav

Lahodna svieza syrova torta .....

16
porcií
20 minút
príprava
60+10 minút
na 180/170 °C

Postup

  1. Pouzila som pistaciove a vanilkove keksiky.
  2. Vo food procesore ,ktory pouzivam aj na tento ucel.
  3. Pomlete na hrubsie priezle.
  4. Tortovu formu som obalila zvonku alobalom .Priezle z keksov a kokosu pomiesane s roztopenym maslom som natlacila na dno formy a vlozila na 10 minut do rury vyhriatej na 180 stupnov C.
  5. Ostatne ingrediencie.
  6. Z cistych limetiek som nastruhala koru a vytlacila stavu.
  7. Zmaknuty cream cheese som vyslahala s praskovym cukrom a postupne som pridavala salko , po jedno vajcia ,vanilku,limetkovu stavu a koru ,nakoniec muku.Hotovu zmes som vyliala do formy s vychladnutym suchym zakladom.Naplnenu formu som vlozila do predhriatej rury( 170 stupnov C ) na 60 minut.Dalsich 10 minut sedela torta vo vypnutej rure a 20 minut v otvorenej rure.
  8. Teply povrch upecenej torty som natrela kyslou smotanou a nechala vychladnut pri izbovej teplote.
  9. Dve limetky , jeden citron som nakrajala na tenko a nechala prejst varom v cukrovom sirupe .
  10. Po vychladnuti som kolieskami ozdobila vrch torty a zaliala ich zahustenym limetkovym sirupom.
  11. Cheesecake chuti najlepse dobre vychladeny.Zvycajne ho robim den pred pouzitim.Chladim vo forme,potom prelozim na tortovy tanier.
  12. Takto vyzeral moj cheesecake v reze.
  13. Takto na tanieriku s kvetinkami pre efekt.....