Limetkový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: babav
Lahodna svieza syrova torta .....
16 porcií |
20 minút príprava |
60+10 minút na 180/170 °C |
Postup
- Pouzila som pistaciove a vanilkove keksiky.
- Vo food procesore ,ktory pouzivam aj na tento ucel.
- Pomlete na hrubsie priezle.
- Tortovu formu som obalila zvonku alobalom .Priezle z keksov a kokosu pomiesane s roztopenym maslom som natlacila na dno formy a vlozila na 10 minut do rury vyhriatej na 180 stupnov C.
- Ostatne ingrediencie.
- Z cistych limetiek som nastruhala koru a vytlacila stavu.
- Zmaknuty cream cheese som vyslahala s praskovym cukrom a postupne som pridavala salko , po jedno vajcia ,vanilku,limetkovu stavu a koru ,nakoniec muku.Hotovu zmes som vyliala do formy s vychladnutym suchym zakladom.Naplnenu formu som vlozila do predhriatej rury( 170 stupnov C ) na 60 minut.Dalsich 10 minut sedela torta vo vypnutej rure a 20 minut v otvorenej rure.
- Teply povrch upecenej torty som natrela kyslou smotanou a nechala vychladnut pri izbovej teplote.
- Dve limetky , jeden citron som nakrajala na tenko a nechala prejst varom v cukrovom sirupe .
- Po vychladnuti som kolieskami ozdobila vrch torty a zaliala ich zahustenym limetkovym sirupom.
- Cheesecake chuti najlepse dobre vychladeny.Zvycajne ho robim den pred pouzitim.Chladim vo forme,potom prelozim na tortovy tanier.
- Takto vyzeral moj cheesecake v reze.
- Takto na tanieriku s kvetinkami pre efekt.....