Salt & Pepper Squid - Kalamáre

2010 - bez fotky2010, 14. septembra 2011
Salt & Pepper Squid - Kalamáre
Foto: 2010

Kalamary za minutu. Nie vsetky su take malicke z ktorych sa daju robit tenke "kolecka" su aj vacsie , ktore su tak isto dobre , Zobraziť celý popisKalamary za minutu. Nie vsetky su take malicke z ktorych sa daju robit tenke "kolecka" su aj vacsie , ktore su tak isto dobre , a tiez sa daju pripravit velmi rychlo ked sa spravne naporcuju -pripravia , takze 1-2 minuty max.

20 minut minút
príprava
1 minuta minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
1 lyzica
1 lyzica
1 lyzica
1/2 hrnceka
2 lyzice / kukuričný škrob
podla potreby




Postup

  1. 1

    Ja som mal vacsie cerstve kalamare -squid . Treba ich najpr ocistit.

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 1
  2. 2

    Vytiahneme hlavu a vnutornosti a priesvitnu kost.

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 2
  3. 3

    Telo rozkrojime po dlzke -otvorime a stiahneme kozu.

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 3
  4. 4

    Ostrim nozom zlahka nakrojime kosostvorcovy vzor do tela.

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec naporcujeme na 1.5 -2 cm pasiky 3-4 cm dlhe -jednohubky.

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 5
  6. 6

    Pripravenu squid osusime papierovym obruskom a ideme na dalsiu....

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 6
  7. 7

    V maziary si podrvime na hrubo secuanske korenie a hrubu morsku sol

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 7
  8. 8

    Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary. poriadne premiesame a otrasieme. Ked to mam trochu vlhke poprasime maizenou. Pripriavime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy obalene kalamary , pozor to prska !.Vyprazame tak cca 1-2 minuty max.Aj s otacanim ale ani netreba.Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie kalamary sa stanu zuvackove a tvrde!!!

    Salt & Pepper Squid - Kalamáre - obrázok 8

Diskusia k receptu

2010
Mozno som to mal pomenovat kalamare za minutu..
jerica
@2010 to je dobré , chobotnica by bola v tlakači za hodinu. A ten názov & v jednoduchosti je krása , vidieť že nežiješ na Slovensku aj keď Slovákom si ako repa , ja osobne by som z názvu neprišla na to aké máš suroviny v recepte iba ak korenie . Škoda :-((
wevewe
ach jaj to by som sa nenajedla....ale pekny fotopostup :-)
marcy
v Chorvatsku sme boli pozvaní na túto dobrotu.....nenajedla som sa,boli tvrdé ako svinské uši ( hi,hi :))) evidentne neboli 1-2 minútové...o hlade som však neostala,zachránili ma cuketové dobroty
2010
@marcy , je to naozaj uplne ina priprava jedla , a hlavne pre tradicnych Slovenskych kucharov ( moja mama by bola sokovana z dlzky pripravy )... pre tych co radi varia -pecu klasicky , je druhy sposob, sup do tlakaca.
tinca
@2010 pekný rcp, ale my môžeme pozerať len s povzdychom, kde tu zoženiem kalamáre, teda čerstvé. Súhlasím so @sandratamer ohľadom názvu, keď si to prečítame,tak ťažko vieme o čo ide. Ja som teda nevedela, že squid je kalamár.
palokuchki
Spravne pripravene kalamare su velmi chutne. Ako pises, treba dat pozor a dlho ich nevarit.
2010
@sandratamer ,@tinca , suhlasim poradte, nic ma nenapadlo ,vystizne meno v Slovencine.Pod menon salt & peper squid je to v azijskych restauraciach, viete ze to bude slane a palive perfektne k vinu.
jerica
@ 2010 ach tie ázijské reštiky , ani neviem koľko ich máme, len smola raz som bola a to bolo v Thaisku , ináč@ výborná štiplavá kačacia polievka na to si spomínam lebo bola aj s kokosovým mliekom, ale na ten názov za toho svätého si neviem spomenúť , tak sa Ti zdôverujem po slovensky čo sme jedli.
2010
@jerica , pozri video , tie zelene male gulicky je Thaijska specialita hraskovy baklazan spolu s ananasom, cervene curry a listky kafirovej limetky , to vonia na kilometer.
redakcia
Daj vedľa anglického názvu do zátvorky, že ide o kalamáre, aby teda zostal zachovaný aj originálny názov.
jerica
pekné , link s receptom je zaujímavý iba toho mäska bolo menej , ale skoro rovnaké , štípalo ťa až za ušami , tá chuť s kokosovým mliekom a ananásom bola potlačená s tou pálivou chuťou.:-( Nahradil to úsmev čašníčky.:-)
2010
prikladam vybornu alternativu ktoru sme robili vcera, kde sme zmiesali kalamare so slavkami , krevetami a kuskami -filetov ryb


2010
@michsamant , tato alternativa sa neda pridat ...afgansky chleba , Nan-e Afghani , thajsky uhorkovy s rybacou omackou a slavky , krevety, kalamary obalene v besane a ryzovej muke ochutenej secuanskym korenim a pandjabi chilli .No sodoma gomora ( ale vsetci chvalili -mozno zo slusnoti ).



2010
Rychle a popularne , teraz s Greckym salatom.


2010
Varianta, ako teply salat s krevetami a slavkami.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia