Ligne calamari - kalamáre
Autor receptu: pn
neviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne,v taliančine calamari-hlavne su to neake morske priserky straaaaaaaaaasne dobreeeeeeeee!!!!!!!zbožnujem morske ryby,všetky prišerky,a žraloka čerstveho vytiahnuteho z mora vacšinou pečene na grile(to ma na starosti moj muž)
Postup
- česrtve ligne pravdepodobne na Slovensku nemate,ale aj tak su lepšie zmrznute pretože čerstve ked sa upecu su ako guma(to ma naučil muž tu v Chorvatsku)takže ak budete v Chorvatsku a v reštauracii vam povedia že su ligne čerstve vytiahnute z mora neverte im(všetci maju ligne zmrznute-su lepsie!!!!-tak isto aj chobotnica)ale vratme sa na moje ligne
- očistene a umyte ligne naolejujeme upečieme (najlepšie na grile ale možeme aj na panvici)z obydvoch stran.podavame so zemiakovym šalatom alebo uvarenymi zemiakmi.