Letný pudingový koláč s černicami (fotorecept)
Autor receptu: katkaszaboova
Inšpirované časopisom Knihovnička Recepty.
8 porcií |
45 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Sypké prísady na cesto zmiešame a potom pridáme zmäknuté maslo a vajce, rukami vypracujeme tuhé linecké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke min. 1/2 hod. (ja som cesto urobila deň pred pečením)
- Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na dno aj trošku vyššie na bok.
- Na posýpku zmiešame strúhanku, mleté mandle a cukor a posypeme cesto.
- Umyté a odkvapkané ovocie rozložíme na posýpku (bobuľky hrozna som rozrezala na polovičky).
Zapneme rúru na 180 C.
- Z mlieka, smotany, cukru a pudingového prášku uvaríme puding (nemusí sa dlho variť, bude sa ešte aj piecť) a do horúceho zamiešame tvaroh.
- Vzniknutý krém natrieme na ovocie, aby ho celé pokryl. A šup do horúcej rúry na 50 min.
- Výsledok stojí za to, sladké hrozno a puding si celkom rozumejú s kyselkavými černicami.
- Je to koláč pre oči (farbami) aj pre jazyk (vynikajúcou chuťou).
Dobrú chuť!