Letný pudingový koláč s černicami (fotorecept)

Autor receptu: katkaszaboova

Inšpirované časopisom Knihovnička Recepty.

8
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sypké prísady na cesto zmiešame a potom pridáme zmäknuté maslo a vajce, rukami vypracujeme tuhé linecké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke min. 1/2 hod. (ja som cesto urobila deň pred pečením)
  2. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na dno aj trošku vyššie na bok.
  3. Na posýpku zmiešame strúhanku, mleté mandle a cukor a posypeme cesto.
  4. Umyté a odkvapkané ovocie rozložíme na posýpku (bobuľky hrozna som rozrezala na polovičky). Zapneme rúru na 180 C.
  5. Z mlieka, smotany, cukru a pudingového prášku uvaríme puding (nemusí sa dlho variť, bude sa ešte aj piecť) a do horúceho zamiešame tvaroh.
  6. Vzniknutý krém natrieme na ovocie, aby ho celé pokryl. A šup do horúcej rúry na 50 min.
  7. Výsledok stojí za to, sladké hrozno a puding si celkom rozumejú s kyselkavými černicami.
  8. Je to koláč pre oči (farbami) aj pre jazyk (vynikajúcou chuťou). Dobrú chuť!