Ovocný koláč
Letný koláč s čerstvým ovocím
Autor receptu: razomzastolom
Jednoduchá inšpirácia na letný tvarohovo-makový koláčik s
ovocím.
20 porcií |
60 minút príprava |
40-50 minút na 180 °C |
Postup
- Maková plnka:
Mletý mak variť v mlieku 20 minút. Pridať maslo, kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a miešať, kým sa nevytvorí homogénna hmota. Nechať schladiť.
- Tvarohová plnka:
Do mletého tvarohu pridať vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, dôkladne rozmixovať tyčovým mixérom.
- Posýpka:
Maslo, cukor a múku zmiešať, aby sa vytvorila drobná mrvenička.
- Cesto:
Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo a cukor. Do zmesi pridať vajcia a vypracovať cesto.
- Cesto rozvaľkať a preložiť do formy s rozmerom 26×26 cm. Navrstviť makovú a potom tvarohovú plnku. Na vrch koláča pridať ovocie podľa chuti.
Posypať strúhanou citrónovou kôrou, potom posýpkou a piecť 40-50 min pri 180 °C.
Koláč z formy vyberať studený.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/3c1uRBBQTW0