Ovocný koláč

Letný koláč s čerstvým ovocím

Autor receptu: razomzastolom

Jednoduchá inšpirácia na letný tvarohovo-makový koláčik s ovocím.

20
porcií
60 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maková plnka: Mletý mak variť v mlieku 20 minút. Pridať maslo, kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a miešať, kým sa nevytvorí homogénna hmota. Nechať schladiť.
  2. Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, dôkladne rozmixovať tyčovým mixérom.
  3. Posýpka: Maslo, cukor a múku zmiešať, aby sa vytvorila drobná mrvenička.
  4. Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo a cukor. Do zmesi pridať vajcia a vypracovať cesto.
  5. Cesto rozvaľkať a preložiť do formy s rozmerom 26×26 cm. Navrstviť makovú a potom tvarohovú plnku. Na vrch koláča pridať ovocie podľa chuti. Posypať strúhanou citrónovou kôrou, potom posýpkou a piecť 40-50 min pri 180 °C. Koláč z formy vyberať studený.
  6. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/3c1uRBBQTW0