Letný cestovinový šalát

anura - fotkaanura, 28. apríla 2010

Tento recept mám od kolegu, ja ho robievam aj v zime, síce z čerstvej zeleniny, ale z kauflandu, ale v lete má tento šalát Zobraziť celý popisTento recept mám od kolegu, ja ho robievam aj v zime, síce z čerstvej zeleniny, ale z kauflandu, ale v lete má tento šalát inú vôňu aj chuť a môžem ho robiť aj každý týždeň.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
300 g
1 ks menšia
1 ks
1 ks
3 ks
3 ks
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Cestovinu uvaríme, zeleninu nakrájeme na kocky,eidam a šunku tiež a pridáme tatarsku omáčku a smotanu.

Diskusia k receptu

hanina
Ani cuketu neopečiete? ja ju troška opekám.
marlen
@hanina , maličké cukety na tenučko nakrájané sú výborné, pre mňa lepšie, než upravované
hanina
@marlen
No to teda musím vyskúšať. Mne chutia síce aj tie opečené ale uvidím.
huck
hanina- v letnych horučavach človeku často nechuti jest... Vtedy obyčajne často nastupuje na scenu cukinove carpaccio (čitaj karpačo) Mlada (baby) cukina nakrajana na tenučke kolieska, posolena (morska sol) poliata štavou z jedneho citrona alebo limetky, poliata olivovym olejom, trošku korenia. Odložit na chvilu do chladničky . Obyčajne ju nakrajam na porcelanovy (nie kovovy) oval aby kolieska neboli jedno na druhom, ale len v jednej vrstve vedla seba.Aj to k U mna to dlho nevydrži v chladničke. Pred podanim posypat čerstvo nasekanou petržlenovou vnatkou (ale nemusi) . De facto cukina po vstrebani citronu, soli a oleja už nie je surova , je chemicky spracovana a velmi je občerstvujuca a chutna. Treba to skusit. Zbožnujem cukynu pripravenu na všetky možne sposoby , a každa ma inu mimoriadnu chut. Neda sa porovovnat. :)
hefi
Výborný nápad huck, pridávam do kuchárky.
hannah22
huck to je dobrý tip, zbožňujem cukiny v akejkoľvek forme toto som ešte neskúsila ale ukladám, dík ... :))
anura
Ďakujem Vám za príspevky, veľmi ma potešili, len som tam zabudla napísať soľ a korenie, ale myslím, že každý si to dá podľa chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia