Letné lečo (fotorecept)
Autor receptu: nevenincskiralyfi
Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť
podľa vlastnej chuti, či množstva porcií.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na dlhé pásiky (nekockujeme).
Usmažíme na oleji.
- Kým sa cibuľa smaží, nakrájame papriku na prúžky a navrstvíme na cibuľu. NEMIEŠAME!
Pridáme soľ, provensálske bylinky, muškátový orech podľa chuti.
Nepridávame vodu, suroviny pustia vlastnú šťavu. Prikryjeme.
Počkáme, kým paprika zmäkne.
- Pre docielenie sýtejšieho pokrmu môžeme na papriku pridať syr, šunku, klobásku - v podstate hocičo :)
- Teraz máme dosť času, aby sme nakrájali paradajky, ktorými posypeme povrch paprík. NEMIEŠAME! Prikryjeme.
Nepotrebujeme už pridávať koreniny, lebo sme to urobili v bode 2. Ani v tomto kroku nie je potrebné pridať vodu, paradajky majú dostatok šťavy. Avšak, ak máme príliš veľa tekutiny, je potrebné odkryť paradajky, aby šťava sa odparila, lečo tak bude chutiť lepšie.
- Keď už máme paradajky podľa našich predstáv - mäkké, uvarené, pridáme vajíčka, ktorými pokryjeme povrch leča. Množstvo nie je stanovené, mení sa podľa počtu osôb, množstva leča.
Prikryjeme a dusíme ešte chvíľku, kým sú vajíčka hotové.
Dobrú chuť!