Letné lečo (fotorecept)

Autor receptu: nevenincskiralyfi

Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti, či množstva porcií.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na dlhé pásiky (nekockujeme). Usmažíme na oleji.
  2. Kým sa cibuľa smaží, nakrájame papriku na prúžky a navrstvíme na cibuľu. NEMIEŠAME! Pridáme soľ, provensálske bylinky, muškátový orech podľa chuti. Nepridávame vodu, suroviny pustia vlastnú šťavu. Prikryjeme. Počkáme, kým paprika zmäkne.
  3. Pre docielenie sýtejšieho pokrmu môžeme na papriku pridať syr, šunku, klobásku - v podstate hocičo :)
  4. Teraz máme dosť času, aby sme nakrájali paradajky, ktorými posypeme povrch paprík. NEMIEŠAME! Prikryjeme. Nepotrebujeme už pridávať koreniny, lebo sme to urobili v bode 2. Ani v tomto kroku nie je potrebné pridať vodu, paradajky majú dostatok šťavy. Avšak, ak máme príliš veľa tekutiny, je potrebné odkryť paradajky, aby šťava sa odparila, lečo tak bude chutiť lepšie.
  5. Keď už máme paradajky podľa našich predstáv - mäkké, uvarené, pridáme vajíčka, ktorými pokryjeme povrch leča. Množstvo nie je stanovené, mení sa podľa počtu osôb, množstva leča. Prikryjeme a dusíme ešte chvíľku, kým sú vajíčka hotové. Dobrú chuť!