Letná pasta Carevič Ivánuška

Autor receptu: nonna

Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa či lúk a v ďalších som "zhrešila" a pre milovníkov živočíšnych bielkovín a tukov, pridala aj niečo z tejto chuťovo-výživnej oblasti. Pasta sa môže použiť na hrianky, fajná je aj na maslovom chlebe, ďalej na cestoviny, ochutenie pečeného či grilovaného mäsa, možno ju zamiešať aj pre chuť do mäsa na šťave alebo jednoducho vyjedať priamo z pohára len tak.....Sprobírujte!

50 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rajčiny, papriky, cibule, cesnak, feferónky a v tretej verzii aj tekvicu a chilli papričky pomelieme, pridáme deko alebo zelko, čierne korenie, dobre pomiešame.
  2. Dusíme cca 35 minút.
  3. Vrabčiarku a sóju namočíme cez noc, zlejeme a uvaríme domäkka. Opäť zlejeme a pomelieme.
  4. V prvej verzii huby očistíme, pokrájame, udusíme a aj tie pomelieme.
  5. Všetko spojíme dokopy a varíme za miešania cca 10 minút. Naplníme do pohárov a sterilizujeme20 minút.
  6. V druhej a tretej verzii namiesto húb použijeme kurací nárez a oškvarky, ktoré tiež pomelieme, nárez stačí nožom dobre rozkrájať, pridáme k zelenine a ďalej je to ako pri prvej verzii.