Letná bublanina

renatah - bez fotkyrenatah, 9. júla 2014
Letná bublanina
Foto: renatah

Tento recept mám od veľmi dobrej známej, pôvodne ako Jahodová bublanina, ale veľmi dobrá je s rôznym "sezónnym" ovocím. Dôležitý je vždy základ :-)

30
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
2 dcl
3 dcl
340 g
500 g
1/2 bal.
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vajíčka vymiešame metličkou spolu s mliekom, olejom a cukrom v miske. Pridáme múku polohrubú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Metličkou vymiešame hladké cesto, aby neboli v ňom hrčky.

  2. 2

    Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Zmes vylejem na plech a pridáme ovocie podľa chuti.

  3. 3

    Dáme piecť

    Letná bublanina - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
@Renatah , recept sa mi pozdáva, ukladam do KK.
Ovocie /ceresne/ sa doporucuje obalit v muke a tak poukladat na cesto. Neklesnú na spodok cesta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia