Leopoldove kocky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento recept som našla včera pri hľadaní receptov, ked som rozmýšľala, že niečo upečiem. Našla som ho v staršom kalendári Dr.Oetkera. Sú tam použité vlašské orechy a preto som si tento koláčik vybrala, lebo ich mám doma veľa a potrebujem ich minúť.

15
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie.
  2. Do preosiatej múky dáme pol prášku do pečiva, nakrájané maslo cukor a vajce. Vypracujeme cesto.
  3. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a nanesieme ho na vymastený a posypaný plech(ja som dala na menší). Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút
  4. Kým sa korpus pečie, pripravíme si orechovú plnku tak, že zmiešame marhuľový džem spolu s orechami a hrozienkami.
  5. Takto pripravenú zmes navrstvíme na ešte horúci korpus.
  6. Nakoniec vyšlaháme z bielkov sneh tak, že postupne pridávame do bielkov cukor. Tento sneh nanesieme na plech a ešte raz dáme celý koláč do rúry .
  7. Znížime teplotu pečenia na 130 stupňov a koláčik zapekáme, kým sa na koláči nevytvorí snehová kôrka. Zapekanie je individuálne, treba skontrolovať, keď je povrch krehký, tak je kolkáčik upečený , ja som zapekala asi 25 minút.